Részletesebb lesz a Google térképe

2020. augusztus 19. 12:24 | Gyemendi Réka

Az egész világon elérhetővé teszi a Google azt a frissítést, amelynek köszönhetően egyértelműbb lesz, hol milyen környezettel találkozhatunk a természetben.

Számos hasznos funkció került már be az elmúlt években a Google térképes szolgáltatásába, ezúttal pedig a kinézetét szabják át a fejlesztők. Az új dizájnnak köszönhetően a korábbinál sokkal látványosabbak lesznek a domborzati elemek, legyen szó erdős részekről, hegyekről, hótakaróról vagy más egyéb domborzati elemről.

Az új megjelenítés alapját a műholdképek, valamint egy új algoritmus jelenti, amely látványosan különíti el az erdőket, homokos tengerpartokat vagy épp a dombokat, hegyeket.

 

Kép: Google

Kép: Google

 

A Google emellett egy másik frissítést is készített a Térképhez. Ennek köszönhetően a korábbinál részletesebben mutatja majd meg, mi mindennel találkozhatunk egy utcán: elkülönül egymástól az út és a járda, valamint láthatóvá válnak a járdaszigetek is.

Előbbi fejlesztést a világ 220 országában vezeti majd be a Google, vagyis lényegében az egész világot lefedik majd a frissítéssel. A közlekedést segítő fejlesztést azonban egyelőre csak három nagyvárosban, New Yorkban, San Franciscóban és Londonban teszik elérhetővé.

 

Kép: Google

Kép: Google

 

FEL