Rendhagyó dalszerző órával kezdődött a 29. Csabai Garabonciás Napok

2021. október 4. 16:42 | Papp Ádám Sándor

Hétfőn elkezdődött a békéscsabai középiskolások legkedveltebb programsorozata, a Csabai Garabonciás Napok. A 29. alkalommal életre hívott rendezvény két rendhagyó órával indult a Csabagyöngye Kulturális Központban.

A Csabagyöngye Stark terme 10 órától adott otthont rendhagyó irodalomórának, amelyet Szurovecz Kitti írónő tartott a helyi középiskolásoknak. Ugyanebben az időpontban, az Ifikaszinóban Beck Zoltán, a 30Y zenekar frontembere vezette be a fiatalokat a dalok világába. Az énekes többek között a zene felépítéséről, a zenekészítésről tartott előadást, de kitért arra is, hogy hogyan változtatta meg a technológia és a digitalizáció a dalkészítés folyamatát.

– Nekem sokat jelentett az előadás, mert az iskolámban projektdolgozatot kell írni, és a munkám fő témája lesz a dalszöveg. Nagyon érdekesnek találtam és sokkal könnyebben megértettem, mint a verselemzést – mondta a behir.hu kérdésére Boldizsár Petra.

A közismert zenekar frontembere több alkalommal vett részt és tartott előadást a fiataloknak a Csabai Garabonciás Napokon, miután még 2017-ben együttműködési megállapodást kötött a Szent István Egyetem és a Magyar Garabonciás Alapítvány. 

– Ezek az alkalmak azért fontosak, hogy a fiatalok ne rettenjenek meg attól, ha valamit szeretnek. Lássák a popzenét értékes alkotásnak, alkotófolyamat eredményének. Higyjenek abban, hogy azok a dalok, amelyek számukra jelentenek valamit, vagy amelyek éppen átsegítik őket a nehéz időszakokon, ugyanolyan érvényes műalkotások, mint a versek vagy filmek – fogalmazott Beck Zoltán.

A Csabai Garabonciás Napok programja hétfőn 19 óra 30 perctől a hagyományos Fáklyás felvonulással és koncertekkel folytatódik.

További programok »

Itthon

Nem sikerült elhúzni

Egy autót húzott maga után egy férfi Sarkadon. Észrevette ezt egy szolgálaton kívüli rendőr, aki a gyanús esetről azonnal értesítette a kollégáit. A rendőrjárőrök az ellenőrzéskor megállapították, hogy a forgalomból kivont járművet egy lakatlan ház udvaráról lopták el.
2022. január 28. 18:46
FEL