Rekordhosszú vonatok a szarvasi Mini Magyarország makettparkban

2020. július 5. 06:37 | behir

Egyedülálló látványossággal várja a látogatókat a Mini Magyarország makettpark a Mini Mozdonyok Nagy Napján a Szarvasi Arborétumban.

A látogatók július 12-én is egy gombnyomással indíthatják el a makettpark saját mozdonyait hazánk legnagyobb, több mint hatszáz méter hosszú szabadtéri makettvasút-hálózatán - írja a Mini Magyarország Makettpark közleménye. Ismét különleges vendégvonatok érkeznek, kizárólag erre a napra: vasárnap ott rója majd a síneket több svájci tehervonat, mely a ’60-as, a '80-as és a '90-es éveket idézi fel. A szervezők ezen a napon egyedülálló látványossággal is készülnek: egy mintegy 14 méter hosszú mozdony és tehervontatmányai is zakatolnak majd körbe-körbe, melyek között szénszállító, tartálykocsi, állatszállító, faszállító, terményszállító kocsik is felfedezhetőek lesznek.

Az amerikai dízel tehervonatok jellegzetes amerikai hangulatú kocsikból tevődnek össze, amelyek modell viszonylatban már rendkívül hosszúnak számító, harminc kocsis szerelvények. Az amerikai dízelmozdonyok harminc vontatmánnyal csak itt, csak ezen a napon láthatók majd a Mini Magyarország makettparkban.

A vonatozás élményét hanghatások teszik teljessé. A modellek útja mini hidakon, viaduktokon és alagutakon át, a hazai vasúttörténet hőskorát megidéző közel tucatnyi vasútállomás között vezet. Igazi kalauzok érkeznek erre a napra a parkba, akik a jegyek kezelése mellett kis sípokkal kedveskednek majd a gyerekeknek.

 

További programok »

Itthon

Mlinár Pali 70!

Nagyon suta lenne ez a cikk, ha a "Mlinár Pál néptánc oktató 70 esztendős!" címet kapná. Ugyanis a művészek, a sportolók keresztnevét legtöbbször becézett formában használjuk. Ezáltal közelebb állnak hozzánk, kvázi családtagként örülünk a sikereiknek. A kerek születésnap alkalmából alaposan kikérdeztük!
19:29
FEL