Régen várt siker!

2017. január 14. 21:33 | behir.hu

Békéscsabai ENKSE – Vác 23-22 (11-11).

 

A K&H női kézilabda liga szombati, Békéscsabán lejátszott mérkőzésén a vendégek számítottak egyértelműen az esélyesebbnek, miután a Békéscsabai ENKSE  - Vác párosításban a több sebtől vérző viharsarkiaknak mindössze három, Németh András csapatának pedig tízzel több, azaz tizenhárom pontja volt a találkozót megelőzően.

Jobban is kezdett a Pest megyei együttes, hét perc elteltével már 4-1-re vezetett, amihez kellett az is, hogy a lilák sorra hibázzák el a ziccereket. Ezt követően azonban rendezték soraikat a Skaliczki lányok, először utolérték ellenfelüket, majd a vezetést is átvették. Nem láthattak sok gólt a nézők, a két kapus remekelt, különösen a csabai portás Triffa volt elemében, aki igen sokat hozzátett ahhoz, hogy szorosan alakuljon a félidő. Csakúgy, minta a másik oldalon a szélső Do Nascimento, aki a tizenegy váci találatból egymaga hetet jegyzett.

11-11-es döntetlennel fordultak tehát a csapatok, és a második játékrész eleje kísértetiesen hasonlított az első félidő kezdetéhez, miután Temes Bernadették ezúttal is magukhoz ragadták a kezdeményezést. A hazai kedvencek óriásit küzdöttek, erre nem lehetett panasz, de tizennégy perc elteltével még mindig csak három gólnál tartottak, ami a meccs ezen periódusában nem sok jóval kecsegtetett számukra. Soós Viktória nagyon elemében volt ekkor, nehezen tudták tartani, tulajdonképpen a játékrészben végig a Vácnál volt az előny, az 55. percben még kettő volt belőle. Az utolsó percekre aztán jött a meglepetés: Triffa még mindig szenzációs volt, az átlövések és a fontos helyzetek kihasználása is jobban sikerült a csabai oldalon, s hazai szempontból lélektanilag talán a legjobb pillanatban, az 59. percben érték utol az ellenfelüket. Az ekkor már eksztázisban játszó viharsarkiak kivédekeztek még egy támadást, és tizenöt másodperccel a lefújás előtt szereztek győztes találatot, 23-22 a vége.

Régen várt siker ez, remélhetőleg ez csak az út eleje még, s elindulnak „felfelé” a viharsarki lányok.

 

Szegedi Zsolt

FEL