Rajzpályázattal hívták fel a figyelmet a zöldségfogyasztás fontosságára

2019. november 7. 16:44 | behir

A Bonduelle Central Europe Kft. a tavalyi év nagy sikerére való tekintettel idén is meghirdette rajzpályázatát Békés megye óvodái és iskolái számára. Az idei év témája az volt, hogy milyen zöldségekből fogyasztanak a legtöbbet otthon, illetve hogyan néz ki egy egészséges családi vacsora. A pályázat díjait csütörtökön adták át, Békéscsabán.

Mintegy százötven vett részt a rajzpályázat eredményhirdetésén, a Bonduelle gyárépületének konferenciatermében, ahol korosztályonkánt díjazták a legjobbakat.  Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere örömét fejezte ki a Bonduelle kezdeményezése miatt. Úgy fogalmazott: mi, felnőttek, tudjuk, hogy milyen fontosak étrendünkben a zöldségek, és szeretnénk, ha a gyermekek is egyre többet fogyasztanának ebből az élelmiszerből.

 

 

Ha megkérdezünk egy óvodást vagy általános iskolást, hogy mit ebédelne szívesebben: egy szalámis pizzát vagy zöldborsófőzeléket, tízből kilenc gyermek vagy akár tíz is azt mondja, hogy pizzát szeretne enni. Ezen változtatni kell, hogy egészségesebbek legyenek a fiatalok. Minden ilyen kezdeményezés fontos – mondta Szarvas Péter.

Méhész András, a gyár igazgatója elmondta, hogy bár Békéscsabán második alkalommal rendezték meg a rajzpályázatot, a Bonduelle országos szinten négy éve indította el a kezdeményezést. A rajzpályázat egyfajta társadalmi felelősségvállalás részükről, amellyel fel szeretnék hívni a gyermekek figyelmét a rendszeres zöldségfogyasztásra.

 

 

– Idén 150-160 pályamű érkezett a megyéből, különböző helyekről, de legfőképp Békéscsabáról. A zsűribe három külső szakértőt hívunk, a könyvtárból, a múzeumból illetve polgármester úr a városházáról az ifjúsági referenst delegálta – tudtuk meg Méhész Andrástól.

A verseny az országos rajzpályázat döntőjével folytatódik november 12-én, Nagykőrösön.

Galéria

FEL