Rajzolásra hívta a rendőrség a békéscsabai gyerekeket

2018. március 8. 14:21 | Szabó Rita

Rajz formájában mesélték el a békéscsabai gyerekek, mit jelent számukra a biztonságos közlekedés. A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság felhívására ebben az évben is több mint négyszáz alkotás érkezett.

A Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola kórusa nyitotta meg a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság rajzpályázatának díjátadó ünnepségét. A gyerekek közül többen papírra vetették azt a képet, amikor egy autó ütközik egy útra tévedt állattal, de rajzoltak a mobiltelefonos közlekedés veszélyeiről is.

D. Varga Nimród a verseny egyik díjazottja elmondta, azért rajzolt egy útra lépő szarvast, akit éppen egy autó üt el, mert ez balesetveszélyes lehet, és fontos erre felhívni a figyelmet. Több mint négyszáz alkotást készítettek a városi óvodások és általános iskolások. A zsűri több szempontot is figyelembe vett a díjazásnál.

– Nagyon fontos az esztétikumon, a szépségen kívül az is, hogy mit üzennek a rajzok. Bevallom én egy kicsit szubjektív módon szoktam értékelni az alkotásokat, sokkal jobban szeretem azokat a műveket, amelyek valóban a biztonságot ábrázolják - fogalmazott Rakonczás Szilvia, a Békés Megyei Könyvtár igazgatója.

A március 6-ai díjátadón három korcsoportban díjazták a gyerekek alkotásait.

– A közel ötszáz rajz mindegyikét leterítettük a padlóra a Békés Megyei Könyvtárban és egyesével végig néztük. Így kerültek ki óvodás, illetve általános iskolás alsó és felső tagozatos kategóriákban az első három helyezettek és a különdíjasok  - árulta el Kutyik Margit r. hadnagy, a Békéscsabai Rendőrkapitányság balesetmegelőzési főelőadója.

A díjátadó ünnepséggel egy időben egy kiállítás is nyílt a nyertes munkákból, melyet március 21-ig tekinthetnek meg az érdeklődők a Békés Megyei Könyvtárban.

 

 

 

További programok »

Itthon

Takács Árpád koordinálja a Békés megyei gázkitermeléssel összefüggő feladatokat

A kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé, valamint kiemelten közérdekű beruházássá nyilvánította a Békés megyei Nyékpuszta nem hagyományos földgázmező további kutatását, fejlesztését célzó Corvinus projektet. Orbán Viktor miniszterelnök a beruházással összefüggő kiemelt jelentőségű ügyekben a koordinációs feladatok ellátására Takács Árpád Békés megyei főispánt jelölte ki.
19:39
FEL