Rajzokkal a biztonságos közlekedésért

Kiállítás nyílt a Békés megyei Könyvtárban

Kiállítás nyílt a Békés Megyei Könyvtárban a „Biztonságos közlekedés gyermekszemmel” című rajzpályázat alkotásaiból. A Békéscsabai Városi Baleset-megelőzési Bizottság felhívására idén is több száz rajz érkezett.

Az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottság idén is meghirdette a „Biztonságos közlekedés gyermekszemmel” című rajzpályázatát. A felhívásra minden évben több száz rajz érkezik, idén 605 alkotást értékelt a zsűri. A legjobb, legötletesebb képekből a Békéscsabai Rendőrkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága kiállítást rendezett, amelynek megnyitóján díjazták a rajzok készítőit. A március 13-án a Békés Megyei Könyvtárban megtartott rendezvényen az intézmény igazgatója, Rakonczás Szilvia köszöntötte a megjelenteket, aki kiemelte, örömmel ad helyet az intézmény évről évre ennek a tárlatnak és hozzátette, az is látható, hogy színes, részletes és figyelemfelhívó alkotások érkeztek a pályázatra.

Kutyik Margit c. r. törzsőrmester, a Békéscsabai Rendőrkapitányság Baleset-megelőzési Bizottságának titkára hangsúlyozta, a beérkezett pályamunkák alapján látszik, hogy a gyermekek érdeklődnek a közlekedés iránt és ismerik a biztonságos közlekedés legfontosabb szabályait. Emellett megköszönte a pedagógusoknak és a szülőknek a gyermekek szabályos közlekedésre nevelése érdekében végzett munkáját.

Az óvodások korcsoportjában első helyezést ért el Kurucz Lili (Csabagyöngye Kulturális Központ Kifestők Szakkör), második lett Kis Csenge (Dobozi Mesekert Óvoda), a harmadik helyezettnek járó díjat pedig Knyihár Sára (Lencsési Óvoda) vehette át. Az alsó tagozatos általános iskolások között a zsűri Horváth Gábor (Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium, Művészeti Szakközépiskola, Általános Iskola, Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium) munkáját ítélte a legjobbnak, a második helyezett pedig Kraszkó Noémi Maja (Kazinczy Ferenc Általános Iskola) lett. A harmadik helyezettnek járó díjat Nagyváradi Fanni (Gerlai Általános Iskola) vehette át. A felső tagozatos kategória első helyezettje Szabó Vivien (Békéscsabai Szent László Utcai Iskola), második helyezettje pedig Gulyás Sára (Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium, Művészeti Szakközépiskola, Általános Iskola, Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium) tanulója lett. A harmadik helyen Alt Borbála (Lencsési Általános Iskola) végzett.

A helyezettek mellett a Békéscsabai Médiacentrum Kft., a Békés Megyei Könyvtár és a Békéscsabai Városi Baleset-megelőzési Bizottság jóvoltából harminchat gyermek vehetett át különdíjat. A pályázatra beküldött munkákból nyílt kiállítás március 24-ig látható a Békés Megyei Könyvtár földszintjén.

Megosztás:

Címke: , , ,