Rajtra készen

2016. július 29. 14:20 | behir.hu

Vasárnap a Cegléd elleni idegenbeli találkozóval nyitják másodosztályú szereplésüket a békéscsabai labdarúgók. A lila-fehérek már javában készülnek az első találkozóra és győzelemmel kezdenék meg a feljutáshoz vezető menetelést.

A tavaly még a második csapatnál dolgozó Boér Gábor mutatta be a csütörtök esti edzés egyik nyitó gyakorlatát. Egyelőre az asszisztens edzői posztot betöltő fiatal szakember vezeti a lilák tréningjeit, miután Zoran Spisljak vezetőedző betegsége miatt egyelőre nem tud a csapattal dolgozni. A gárda az utolsó napokban már a frissítésre helyezte a hangsúlyt és optimistán várja a rajtot.

- Úgy gondolom, hogy minden olyan munkát, amit elterveztünk, azt elvégeztük. Már csak az hiányzik, hogy a bíró belefújjon a sípjába és elkezdődjön a mérkőzés, akkor lesz teljes a kép. Nagyon remélem, hogy az a játék, illetve kép, ami kirajzolódik a 90 perc után, az hűen fogja tükrözni a kemény felkészülésünket és sikeresen vesszük majd az első akadályt – fogalmazott Boér Gábor.

A lila-fehéreknél számos változás volt a nyáron. A kiesés és a légiós szabály miatt sokan távoztak a klubtól, de a tavaly előtti, feljutást kiharcoló csapat magja együtt maradt. Hozzájuk csatlakoztak a korábban az első osztályt megjáró, valamint az NB II-ben már bizonyító játékosok.

- Számítottunk rá, hogy sok új játékos jön, azt mondom, hogy mind emberileg, mind szakmailag jó játékosok kerültek hozzánk. Nincsenek nyelvi problémáink, ez nagyon fontos, egy igazi jó csapatot alkotunk. Az edzéseken akármennyire jó csapat lehetünk, ezt ki kell vinni a pályára és meg kell nyerni a mérkőzéseket, de összességében optimistán látom a bajnokságot – emelte ki a kapus, Mursits Roland.

Az Előre első ellenfele az egyik harmadosztályból feljutó csapat, a Cegléd lesz. Az újonc kerete is megerősödött a nyáron, így a viharsarkiak nem számítanak könnyű összecsapásra. 

- A Vasassal és az Újpesttel játszottak egy-egy igen jó felkészülési mérkőzést, jó eredményt értek el. Nagyon nehéz mérkőzés lesz, fiatal csapat, úgy hallottam jó játékot játszanak, de nekünk a győzelem a legfontosabb és reméljük, hogy nyerni is fogunk – emelte ki a csapat támadója, Birtalan Botond.

A csabai együttes első idei bajnoki mérkőzése vasárnap este 18 órakor kezdődik Albertirsán.
 

FEL