Rajt a Fradi ellen

2016. február 13. 09:33 | behir.hu

A labdarúgó NB I 2016-os rajtján a sereghajtó Békéscsaba és a listavezető Ferencváros találkozik egymással. A viharsarkiak nagyon készülnek a szombat délutáni összecsapásra és az a céljuk, hogy meglepjék az esélyesebb ellenfelet.

A csabai együttes első 2016-os tétmeccsén hátrányból fordított a Magyar Kupa negyeddöntőjében a Kozármisleny ellen egy szerencsés góllal, valamint Birtalan Botond szép fejesgóljával. A lila-fehérek tehát jól kezdték az évet, szombaton azonban az idény egyik legnagyobb feladata előtt állnak.

- Készülünk arra, hogy nehéz meccs lesz, mivel a Ferencváros egy olyan klub, amely nemzetközi szintre próbálja felépíteni a csapatot, mindenféleképpen egy óriási feladat van előttünk. Erre rá kell készülni. Minden játékosnak saját maximumát kell hoznia, mert csak akkor van esélyünk – fogalmazott a csabaiak vezetőedzője, Zoran Spisljak.

A viharsarkiak a kupamérkőzés másnapján már regenerációs edzéssel hangoltak a Ferencváros elleni derbire. A csabaiak a téli felkészülés során több külföldi csapattal is összecsaptak, amelyekből sok tapasztalatot gyűjthettek.

- Játszottunk egy pár meccset, igazából az eredmény nem volt olyan jó, mint amire számítottunk. Azt hozzátenném, hogy nagyon erős csapatok ellen játszottunk, úgyhogy részemről szerintem jól sikerült – árulta el Vukasin Poleksic, a lila-fehérek télen igazolt kapusa.

A két együttes korábban számos emlékezetes mérkőzést vívott egymással, a Ferencváros sokszor megszenvedett a három pontért a Kórház utcában, sőt, többször vereséggel távozott Békéscsabáról. 

- Reméljük, hogy sokan lesznek, teltházban reménykedünk, abban, hogy a Fradi és mi is annyi embert tudunk kicsalogatni, hogy tényleg megteljen a stadion. Minimum egy pont a célunk, de szeretnénk nyerni itthon – latolgatta az esélyeket Balog Zsolt.

A lila-fehérek keretében több érkező és távozó is akadt, a szakmai stáb bízik abban, hogy szombaton már bevethető lesz az Angliából érkező támadó Nathan Eccleston is. A csabai játékosok arra készülnek, hogy a Ferencváros irányítja majd a játékot, de bíznak a fegyelmezett védekezésben és abban, hogy egy-egy veszélyes kontrából eredményesek lehetnek majd.

 

FEL