Egy gól és más semmi

2016. február 13. 17:56 | behir.hu

A listavezető Ferencváros egy korai bombagóllal szerzett vezetést Békéscsabán a labdarúgó NB I 20. fordulójában. Az előnyt meg is őrizte a zöld-fehér gárda a szervezetten védekező, de kevés veszélyt kialakító hazaiak ellen.

Az Előre kezdőcsapatából négyen is hiányoztak betegség miatt: Nathan Eccleston, Takács Péter, Vadász Viktor és Ezequiel Calvente nem állt Zoran Spisljak rendelkezésére. A Fradi mezőnyfölényével telt el az első félidő, a lila-fehérek megszállták saját térfelüket és próbálták lezárni a területeket. A csabaiak ősszel nem remekeltek a rögzített szituációk után, most sem sikerült elkerülni a gólt egy szöglet után: a 9. percben Hajnal Tamás beívelése után Michal Nalepa fejelte le Pintér Ádám elé, aki kapásból a bal felsőbe küldte a labdát. Az Előre első kapura lövésére a 35. percig kellett várni, ekkor Birtalan Botond lőtt fölé egy 23 méteres szabadrúgást.

A játék képe a második játékrészben sem változott, egyik kapusnak sem kellett bravúrt bemutatni. A játékosok inkább egymással foglalkoztak Borbély Bálint könnyen összeszedhette volna a piros lapot, hiszen rövid időn belül két szabálytalanságot is elkövetett. A lelátón több izgalom volt, mint a pályán, a hazai ultrák a második félidő elején kerültek összetűzésbe a helyi rendezőkkel, majd el is hagyták a stadiont.

A Ferencváros nem mutatott sokat, de ez is elég volt az 1-0-ás győzelemhez. A Csaba pedig felforgatott összeállítással nem tudott meglepetést okozni.

További programok »

FEL