Pünkösdi forgatag zajlott a Békéscsabai Napsugár Bábszínház új otthonában

2023. május 29. 18:37 | Csiffáry Zsuzsanna

Pünkösd hétfőn számos program és kikapcsolódási lehetőség közül válogathattak az érdeklődők a megújult Békéscsabai Napsugár Bábszínházban.

Korábban is tudósítottunk arról, hogy a Modern Városok Program Munkácsy Mihály örökségét ápoló és népszerűsítő fejlesztési projekt részeként valósult meg a Gyulai úti Ursziny-Beliczey kúria rehabilitációja. A műemléki épület felújításával, és egy új épület hozzáépítésével a Munkácsy Negyed koncepciójához illeszkedő, turisztikailag vonzó kulturális, művészeti, szórakoztató intézmény jött létre, amely nem más, mint a Békéscsabai Napsugár Bábszínház. Ebben az új környezetben pünkösd hétfőn is egész napos programokkal várták a szórakozni vágyókat. 

A bábszínház igazgatója kiemelte: a példaértékű munkával létrejött infrastruktúrának köszönhetően az immár felnőtt korba lépő hivatásos társulat egy három játszóhellyel rendelkező, műhelyekkel és közösségi terekkel kialakított, 21. századi művészeti komplexum lett. Lenkefi Zoltán felidézte, hogy 2005-ben egy ötfős társulat irányítását vette át.

A hétfői pünkösdi forgatag programkínálata is 10. Színházi Olimpia részét képezte és a következő hónapokban mintegy 30-35 előadás érkezik Békéscsabára. Azok, akik a békési vármegyeszékhelyen játszanak, Szegeden és Kecskeméten is megfordulnak majd.

Varga Anna, az intézmény marketing managere hangsúlyozta, hogy nagyon sok pozitív visszajelzést kaptak a bábszínház új épületéről és a programjairól is egyaránt. 

Fotó:Balog Zsolt/Behir.hu

További programok »

FEL