POP Party a Csaba Centerben

2019. november 9. 19:55 | Sipos Gábor

Jó szakemberből sosincs elég és ma már egy munkaadónak is be kell szállnia a szakképzés népszerűsítésébe – vallják a Marzek Kner Packaging-nél. A tizenéveseknek és szüleiknek is bemutatták a nyomdász szakma szépségeit Békéscsabán.

A Békéscsabai Szakképzési Centrum és az ország egyik legismertebb nyomdaipari cége közös erővel igyekszik segíteni a pályaválasztás előtt álló fiatalokat. A szombat délelőtti program, a "Packaging a Te jövőd” nevet viseli, immár öt éve igyekszik bemutatni a nyomdász szakma szépségeit.

- Nem is tudunk nyomdatermékek nélkül létezni, mindenki fogott és látott már ilyet. Aki nyomdász, az ezeket készíti, tervezi. Ez egy nagyon kreatív munka, amelynek kézzelfogható eredménye van – mondta Sántáné Fazekas Tünde, a BSZC Szent-Györgyi Albert Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium gyakorlati oktatás vezetője

Az érdeklődők megnézhették és kipróbálhatták a nyomda és csomagolástechnikai gépeket. Sokan elkészítették a telefontartójukat vagy címkézhettek kutyaeledelt, amelyet azonnal jótékony célra is felajánlhattak a Remény-lak állatvédő egyesület négylábúinak.

Kása István Zoltán rámutatott: ma már kifejezetten szükség van arra, hogy a szakma népszerűsítésében a munkaadók is szerepet vállaljanak.

- Ahhoz, hogy a diákoknak megfelelővé, vonzóvá tegyük ezt a szakmát, be kell azt mutatnunk. A pályaválasztási vásáron is részt vettünk és a Csaba Centerben is megpróbáljuk felhívni a szülők, diákok figyelmét erre a területre – hangsúlyozta a Marzek-Kner Packaging igazgatója.

Az érdeklődőket az iskolában tanuló fiatalok segítették és adtak tájékoztatást az oktatásról az egész napos rendezvényen. A jelenlegi mintegy 150 diák mellé, 30-40 új tanulót szeretnének bevonni a szombati POP party-n.

FEL