Pocsaji Csilla: Nem szponzort, hanem egy üzleti partnert kerestem

2020. június 9. 14:14 | Such Tamás

„Cápák ide-oda, ez így lesz!” – jelentette ki ellentmondást nem tűrően a békési Pocsaji Csilla hétfő este, az RTL Klubon sugárzott Cápák között című műsorban. A Tebe, azaz Békés megye első hulladékmentes boltjának tulajdonos-vezetője derekasan állta a sarat a milliárdos „ragadozók” kereszttüzében.

„A dolog pikantériája – meséli Pocsaji Csilla –, hogy még életemben nem hallottam erről a műsorról. Amikor a tévések megkerestek bennünket, a párommal utánanéztünk, és hamarosan rábólintottunk, mert nagyon megtetszett a hangulata, közvetlensége, színvonala.”

Csilla több körön keresztül, bő másfélszáz jelentkező közül került adásba; noha elmondása szerint nem volt lámpalázas, inkább az üzlet eredménye miatt izgult.

(Ha vízipólós lenne, biztos, hogy a 9-es lenne a száma: 2019. november 9-én nyílt az üzlet, 2020. március 9-én készült a felvétel és ma, június 9-én régi ismerősként, tegeződve beszélgettünk.)

 

– Nekem kevésnek tűnik egy ilyen remek vállalkozáshoz az általad kért 15 millió forint.

– Igen, de a cápáknál az a fő szempont, hogy a befektetésük megtérüljön. Ugyanis miután vége ennek a szériának, a különböző vállalkozásokba összesen akár 100 milliót is invesztálnak. Az a lényeg, hogy a pici vállalkozásból csináljanak nagyot.

 

– Mindig egy személy a befutó?

– Általában igen, maximum kettő.

 

Kocsis Anikó, Lilien és Pocsaji Csilla

Kocsis Anikó üzeltvezető; Lilien, a Tebe baba és Csilla

 

– Nos, amikor kijöttél színre, a vágásokból sejteni lehetett, hogy Tomán Szabina melléd áll.

– (mosolyog) Pedig alaphangon több, mint kétórás volt a tárgyalás.

 

– Mi történt két óra alatt?

– Tüzetesen belemenetünk a jogi részletekbe; átszámoltuk a profitot, a hasznot, hogy eredendően mire költöm a pénzt… ez egy kőkemény üzleti tárgyalás volt. Nyilván a show miatt az emberi része volt kiemelve.

 

– Ettől függetlenül végig mosolyogva hengereltél.

– Pedig csőlátásom volt: csak a cápákra figyeltem, a kamerákra egyszer sem néztem ki. Attól függetlenül nagyon jól éreztem magam, de főleg azért, mert ők is nagyon szimpatikusak voltak.

 

– Szabina a kezdeti 10 százalékot feltornázta 25-re. Az nem sok?

– Ha bejön egy franchise-üzlet, akkor bőségesen megtérül. Arról nem is beszélve, hogy hazánkban ő az egyik legnagyobb franchise-szakértő.

 

– Akkor viszont jobb kezekbe nem is kerülhetett volna a cég. Kvázi megkaptad a tanulópénzt.

– Én is így gondolom! A műsor folyamán többször is elmondtam, hogy nem a pénzért mentem be, hanem a kapcsolati tőkéért. Ráadásul a márciusi felvételt követően Szabinát bármikor hívhatom; általa nagyon sok szuper embert ismertem meg. Úgy gondolom, pontosan azt kaptam a műsortól, amit a legjobban szeretem volna. Nem szponzort, hanem egy üzleti partnert kerestem.

 

– Debrecenben vagy Kecskeméten nyílik a következő Tebe?

 – Először Budán szeretnénk egy központot, majd a következő helyszín a terveim szerint Debrecen lesz.

 

Kocsis Anikó, Lilien és Pocsaji Csilla

 

További programok »

Itthon

FEL