Pocakos triatlon – mozogtak és segítettek

2017. augusztus 5. 18:55 | Mikóczy Erika

Az Összefogás a Sérült Gyermekekért Egyesület idén is megrendezte a „pocakos triatlont” Gyulán. A rajt és a cél a Kempf Tó Tópart Szabadidő Centrumnál volt. A vállalkozó szellemű versenyzőkre 500 méter úszás, 15 km kerékpározás és 3500 méter futás várt.

Mint azt Felföldi Sándor, a Pocakos triatlon főszervezője elmondta, hat évvel ezelőtt azért hívták életre ezt a rendezvényt, hogy segítsék a sérült gyermekek gyógykezelését, valamint hogy újra mozgásra csábítsák azokat, aki régebben sportoltak és esetleg már pocakot eresztettek. Rá szerették volna irányítani a figyelmüket arra, hogy ismét éljenek egészségesebben, ússzanak, kerékpározzanak és fussanak.

Az óriási hőség miatt idén voltak olyanok, akik regisztráltak ugyan, de nem jöttek el a versenyre, azonban így is népszerű volt rendezvény, mintegy százötvenen vettek részt rajta.

Felföldi Sándortól megtudtuk, hogy az Összefogás a Sérült Gyermekekért Egyesület minden évben három nagy sportrendezvényt szervez jótékonysági céllal: a Fuss a sérült gyermekekért elnevezésű fürdőfutást, a Pocakos triatlont és Halloween futást.

– Mindig kitűzünk egy nagyobb célt, évekkel ezelőtt például vásároltunk egy életmentő készüléket a gyermekkórháznak, idén egy jelentősebb összeget tudtunk átadni a koraszülött mentő megvásárlására. Nagy álmunk volt az is, hogy sérült gyermekeket táboroztathassunk, most ez is teljesült, mintegy hatszáz sérült gyermeket nyaraltattunk Gyulán – mondta a Felföldi Sándor.

A Pocakos triatlon mellett egyébként még strandröplabda, kajakozási és strandolási lehetőség is várta a sportosan pocakos vagy egyszerűen csak sportos résztvevőket szombaton délután, Gyulán.

 

További programok »

Gyula

FEL