Újabb Triatlont szerveztek Szanazugban

2018. június 23. 15:11 | Papp Ádám Sándor

Hatodik alkalommal rendezték meg a Szana Triatlont szombaton, Szanazug dobozi oldalánál. A kezdeményezés célja az, hogy a nagyobb megmérettetések előtt a versenyzők egy jó hangulatú felkészítő edzésen vegyenek részt.

Mini, rövid és középtávon lehetett nevezni az egész napos testmozgásra (mini táv: 240 m úszás 29 km kerékpározás 4 km futás • rövid táv: 950 m úszás 40 km kerékpározás 10 km futás • közép táv: 1,9 km úszás 90 km kerékpározás 20 km futás). A borús időjárás ellenére nem történt változás az eredeti programhoz képest: a versenyzők úszással kezdték meg a Triatlont.

– Azért érkeztem, hogy kikapcsolódjak, sportoljak és magamnak bizonyítsak. Az úszástól tartok kicsit, a három versenyszám közül abban vagyok a leggyengébb. Viszont a kerékpározást várom, hiszen az elmúlt hónapban a Szupermaratonon is részt vettem és kíváncsi vagyok, hogyan fogok teljesíteni most, ezen a távon – árulta el az egyik résztvevő, Klenovszki Attila.

 

Fotó: Tóth Áron

 

Doboz környékén nagyon sokan indulnak hosszú távú versenyeken, ezért határiztak úgy a szervezők pár évvel ezelőtt, hogy elindítják a Szana Triatlont – árulta el az esemény szervezője. Recskiné Bunzel Lívia kiemelte: fontos, hogy a felkészítő edzés jó hangulatban teljen, hiszen minden korosztály képviselteti magát a programon.

– Tizenöt-harminc fős baráti társaság jön ide minden nyáron, hogy megmérettesse magát. Gyakorlásként bárki részt vehet  ezen a rendezvényen, hogy az éles versenyeken már zökkenőmentesen menjenek a különböző rajtszámok. Úgy láttuk, hogy ez a kezdeményezés jól működik – tette hozzá a Triatlon szervezője.

 

Fotó: Tóth Áron

További programok »

FEL