Nyíltvízi úszóbajnokságot rendeztek Szanazug és Dánfok között

2022. július 16. 17:55 | Papp Ádám Sándor

Második alkalommal indul útjára az Országos Nyíltvízi Úszóbajnokság, amelynek első futamát szombaton Békés megyében, Szanazug és Dánfok között tartottak.

A Körös futamra mintegy kétszázan jelentkeztek, és vállalták, hogy 4 vagy 10 kilométeres távot teljesítenek. A dánfoki célba elsőként Horváth Rebeka érkezett be, aki immár 10 éve úszik versenyszerűen.

– Nagyon elégedett vagyok az úszásommal. A vége felé a szél felerősödött és a hullámzás is nagyobb lett. Tavaly is részt vettem az Open Water Tournamenten és ha lesz jövőre, akkor szintén nevezek. Nagyon szeretek nyílt vízen úszni, és versenyszerűen is űzom a sportot – fogalmazott a Horváth Rebeka. 

 

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

 

A nyíltvízi úszóverseny-sorozat célja, hogy a sportos, egészséges életmód mellett, az ország vízi világát és természeti környezetét népszerűsítse; idén Békés megyét és azon belül a Kettős-Körös folyót.

– Magyarország egy vízi nagyhatalom fantasztikus élővilággal, környezettel és csodás helyekkel, amelyeket sok esetben kevesen ismernek. A projektünk egy misszió, amely azt a célt szolgálja, hogy ismerjük meg az országnak olyan helyeit, mint például a Kettős-Körös, és hozzuk el ide azokat az úszókat, akik akár turisztikai, vagy sport céllal megérkeznek, de közös bennük, hogy szeretnek a természetben lenni – emelte ki Sallai György, az Országos Nyíltvízi Úszóbajnokság egyik szervezője.

A szervezők a távokat teljesítő indulók nyakába a célba érkezést követően emlékérmet akasztottak. Az Országos Nyíltvízi Úszóbajnokság idei második, egyben utolsó állomását augusztus 20-án rendezik meg, Gyékényesen.

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

 

További programok »

Úszás

Uszonyosúszó Európa-bajnokság – Tíz arany, öt ezüst és négy bronz lett a vége

Kiss Nándor aranyat, Mozsár Alex pedig ezüstöt nyert a gödöllői uszonyosúszó Európa-bajnokság zárónapján. A Magyar Búvár Szakszövetség (MBSZ) információi szerint mindketten a 800 méteres búvárúszás döntőjében szereztek érmet. A magyar küldöttség így 10 arannyal, 5 ezüsttel és 4 bronzzal fejezte be a kontinensbajnokságot.
2023. július 24. 10:00
FEL