Peronterápia

2020. november 8. 16:11 | Such Tamás

Ezúttal a Békéscsabai Turisztikai Főpályaudvar (BTF) egyik vagonjára szálltak fel a Lencsési könyvtárban működő padlásterápiások. Az alkotók tulajdonképpen a következő Padlásterápia anyagából mutatták be a zanzásított, Utazásaink című tárlatot.

„Képletesen elutazunk a Padlásterápia festegetőinek világába – mondja a kiállításmegnyitón G. Pataki Mária, a csoport vezetője, a Malom téri peronon (de hol van Éva?). – Ez a megálló egy remek helyszín; ebben a csodálatos időben jó alkalom az összegzésre, a vissza- és az előretekintésre.”

 

A turisztikai főpályaudvar vasúti vagonjában a padlásterápiások

G. Pataki Mária

 

Hozzáteszi, ezek a munkák is láthatók lesznek majd a következő Padlásterápián, december 15-én a Békés Megyei Könyvtárban.

Azt követően mindannyian felsétálunk az egyik vagonba, ahol már az Utazásaink képei várták a befogadókat (a vagontárlat december 14-éig zakatol).

 

A turisztikai főpályaudvar vasúti vagonjában a padlásterápiások

Kissné Major Erzsébet képei

 

„Amikor kiadom a feladatot – meséli G. Pataki Mária –, eleinte mindenki csak hallgat, és egyszer csak úgy jönnek ki belőlük a képek. De például figyelemreméltó a 85 esztendős Kissné Major Erzsébet teljesítménye (Erzsike néni sajnos nem jött el a rendezvényre), aki mindig később érkezik a foglakozásokra, de szinte percek alatt megalkot egy képet”.

Hozzáfűzi, a terápia eredendően egy motivációs tréning, mert például Gyaraki Marika anno még valaha ipari számvitelt tanult a Közgében, és közgazdász létére csak úgy ömlenek ki belőle a képek. Kalmár Ági pedig szó szerint átölel a képeivel.

 

A turisztikai főpályaudvar vasúti vagonjában a padlásterápiások

Szaknévsor

 

Ági mindezzel kapcsolatban megemlíti, óvodapedagógusként 40 évig kapta a gyerekektől az ölelést.

– Persze egy óvónőnek könnyű, mert egész életében festett – kellemetlenkedek.

– Persze, nyulakat és macikat – reflektál.

 

Galéria

 

Vannak, akik otthon dolgoznak, és online küldik a munkáikat.

***

Ez a kiállítás nem jött volna létre, ha nincs Sós Imre, a BTF állomásfőnöke, valamint dr. Ferenczi Attila önkormányzati képviselő.

 

A turisztikai főpályaudvar vasúti vagonjában a padlásterápiások

 

 

További programok »

Itthon

Nem sikerült elhúzni

Egy autót húzott maga után egy férfi Sarkadon. Észrevette ezt egy szolgálaton kívüli rendőr, aki a gyanús esetről azonnal értesítette a kollégáit. A rendőrjárőrök az ellenőrzéskor megállapították, hogy a forgalomból kivont járművet egy lakatlan ház udvaráról lopták el.
2022. január 28. 18:46
FEL