Péntektől online is oktathatnak a felnőttképzésben

2020. március 28. 12:48 | behir

A kormány az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során a felnőttképzésben folyó oktatás és szakmai vizsgáztatás biztosításának eltérő szabályairól hozott rendeletet március 26-án.

Közleményében az Innovációs és Technológiai Minisztérium hangsúlyozza: a kormány döntése segíti, hogy ne ütközzön akadályba a felnőttképzés, az intézkedések ugyanis lehetővé teszik, hogy ezentúl távolléti képzésben is tarthassanak kontaktórákat.

Ismertetik: nem minősül hiányzásnak - az új rendelet hatálybalépése napjáig - az, ha a hallgató a veszélyhelyzet kihirdetése után nem vett részt a kontaktórákon. Péntektől viszont ha részt vesz a távoktatásban, akkor azt személyes jelenlétként kell figyelembe venni.

 

Forrás: MTI

További programok »

Oktatás

A karaktertől a cikken át a híradóig – Leendő médiások táboroznak Gyulán

Honnan ered a média szó? Hogyan jöttek létre az első újságok? Hogyan kell cikket írni? Miből áll a tudósító munkája? Hogyan készülnek a televíziós híradók? Többek között ezekre a kérdésekre keresik a választ a résztvevő fiatalok a Játszótér Közhasznú Alapítvány táborában ezen a héten.
2020. augusztus 13. 16:27
FEL