Pénteken elindult az országos Cipősdoboz Akció

2022. november 26. 10:15 | Vári Bianka

Immár 19. alkalommal indított Cipősdoboz Akciót a Baptista Szeretetszolgálat. A kezdeményezés mára az ország legnagyobb segélyakciójává vált, évről évre csatlakoznak új gyűjtőhelyek az akcióhoz. Békésben idén 9 gyűjtőhelyen adhatjuk le adományainkat.

– November 25-én megnyitotta fővárosi gyűjtőpontját a Baptista Szeretetszolgálat, ezzel együtt elindult a 19. Cipősdoboz Akció gyűjtési időszaka. Az ajándékokat rászoruló gyermekeknek juttatja el a szervezet, olyanoknak, akiknél talán más nem is kerül a fa alá – számolnak be oldalukon a szervezők.

A kezdeményezéshez a megyéből is többen csatlakoztak, 5 település 9 pontján adhatjuk le adományainkat: Kondoroson, Gyomaendrődön, Szeghalmon, Gyulán és Békéscsabán találunk gyűjtőpontokat. Az akcióban 0 és 18 éves kor közötti rászorulóknak gyűjtenek karácsonyra, ahol kész cipősdobozt, vagy cipősdobozba való ajándékot várnak, emellett már online cipősdoboz is adható.

A kondorosi gyűjtőpont kapcsolattartója kérdésünkre elmondta, hogy a településen igen aktívak az egyházak és civil szervezetek.

– Jószívűek az emberek, tavaly és tavalyelőtt is igen sok adomány gyűlt össze. Év közben is van adományozás, de ilyenkor sokkal többen gondolnak arra, hogy másokat is segítsenek - fogalmazott Vári Ferencné. Hozzátette, hogy ajándéktippekért és egyéb információkért érdemes ellátogatni a Cipősdoboz Akció oldalára, hiszen így biztosan olyan ajándékot adhatunk, amely örömet okoz.

A gyűjtési időszak december 20-ig tart.

További programok »

FEL