Pénteken lesz Szente Béla új drámájának ősbemutatója

2019. január 15. 18:23 | behir

Szente Béla történelmi játékának szereplőit az otthonkeresés és a remény indítja útnak, hogy új hazájukban majd szabadon gyakorolhatják evangélikus vallásukat és szlovákként boldogulhatnak magyar földön.

 

 

A Szárnyad árnyékában című dráma január 18-ai ősbemutatójával Békéscsaba újratelepítésének 300. évfordulója előtt tiszteleg a Jókai színház. A darabot Seregi Zoltán rendezi. Korábbi cikkünket ide kattintva olvashatja, míg a darab írójával készült nagy interjú a színház honlapján érhető el, ugyanitt olvasható a rendezővel készült hosszabb interjú is.  A darab próbáját megleste az MTI fotósa is, mely alább és a kiemelt képen is megtekinthető.

 

Földesi Ágnes Villő (j) Bálint Marka és Balázs Csongor (b) Oravecz Pavel szerepében Szente Béla Szárnyad árnyékában című történelmi játékának próbáján a Békéscsabai Jókai Színházban 2019. január 15-én. A színdarabot január 18-án mutatják be Seregi Zoltán rendezésében. MTI/Rosta Tibor

További programok »

Kultúra

Újabb mestermunkák a turisztikai főpályaudvar várójában

Ezúttal Ollók és egyéb vágóeszközök címmel, egy pazar kiállítás várja csütörtök délelőttől az érdeklődőket a turisztikai főpályaudvaron, Békéscsabán. A tárlatnyitón bebizonyosodott, az olló névre hallgató, némileg egyszerű kis mindennapos kellék, mennyire is lételeme létezésünknek: a köldökzsinórtól a temetésig ott lapul a közelünkben.
16:05
FEL