Példaértékű a Budapest Bank és békéscsabai női kézilabda-csapat együttműködése

2016. január 19. 15:41 | Mikóczy Erika

Országosan is egyedülállónak, példaértékűnek mondható a Budapest Bank és az első osztályú békéscsabai női kézilabda-csapat együttműködése, hiszen a felek a jubileumi 10. szponzori szerződést írták alá 2015. nyarán. A Budapest Bank támogatóként tevékeny részt vállalt a klub elmúlt évtizedének eredményeiből, az együttműködés nagyon sok közös sikert eredményezett.

Az EUbility Group-Békéscsabai Előre Női Kézilabda Sportegyesület a jubileumi évben több eseménnyel is emlékezni kíván az elmúlt 10 esztendő eredményeire. A jubileum első állomásaként január 19-én megnyílt egy fotókiállítás a sportcsarnokban, amely az elmúlt évtized legemlékezetesebb pillanatait foglalja össze.

– A hétvégi Győr elleni bajnoki mérkőzésre készülünk egy jubileumi kiadvánnyal, amely ennek a fotókiállításnak egy összefoglaló, egyszerűsített változata. Elindítottuk a 10 év, 10 kívánság elnevezésű pályázatot is, amellyel az a célunk, hogy az óvodások és az általános iskolások körében népszerűsítsük a testmozgást, a kézilabdát. Emellett további nyereményjátékokra hívjuk a szurkolókat, akik többek között megválaszthatják az elmúlt évtized mérkőzését és játékosát, esetleg kiválaszthatják az évtized legemlékezetesebb megmozdulását – mondta el Fülöp Csaba.

Az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE gazdasági vezetője megjegyezte, hogy a 10 éves együttműködés a Budapest Bankkal, kiemelkedő szakmai és emberi kapcsolatokat eredményezett, a bank folyamatosan ott volt a klub mellett és segítette az egyesületet.

– Országos szinten is ritka, hogy egy szponzor ilyen hosszú időn keresztül kitart és támogat egy egyesületet. Mi alapvetően partnerségre törekedtünk végig, és stabil hátteret szeretnénk biztosítani a csapatnak. Tesszük ezt nemcsak az elmúlt 10 évben, hanem a következő 10 évben is – jelentette ki Lasetzky Frigyes, a Budapest Bank békéscsabai bankműveleti központjának vezetője, hozzátéve, hogy büszke erre az együttműködésre.

Opauszki Zoltán, a csabai önkormányzat fejlesztési tanácsadója leszögezte: az elmúlt 10 évet meghatározta az, hogy egy nagyon komoly, erős partner állt a város sportja, a kézilabda mellé. Mint mondta a bank támogatása nélkül talán az elmúlt évek eredményei sem születtek volna meg.  Hozzátette, hogy példaértékű a Budapest Bank szerepvállalása a tekintetben is, miként tud a versenyszféra és az önkormányzat együttműködni a város sportjának fejlesztése érdekében.

 A város a költségvetéséből jelentős összeget fordít a sport támogatására. Opauszki Zoltán kiemelte: a feltételek további javítása érdekében a jövőben a tervek között szerepel a sportcsarnok további fejlesztése, valamint egy edzőcsarnok építése is.

Kovács Dávid

 

FEL