Paudits Patrik: "Sok győzelmet és gólt akarok szerezni az Előrében"

2020. szeptember 15. 10:30 | Hidvégi Dávid

A Békéscsaba 1912 Előre továbbra is veretlen az NB II-ben. Paudits Patrik nyáron érkezett a csapathoz és a szezon kezdete óta alapember. Habár az Előrében tétmeccsén még csak egy gólt szerzett, egy gólveszélyes támadóról van szó, hiszen karrierje során eddig 146-szor talált az ellenfelek kapujába.

Az alábbi interjú még júliusban készült a Hosszabbítás című magazinunkhoz, cikkünk ennek az aktualizált változata.

 

– Milyenek az első benyomásaid?

– Nagyon hálás vagyok, hogy itt lehetek. Köszönöm a szakmai stábnak, hogy ekkora erőt fordítottak a megszerzésemre. Szeretnék jó teljesítményt nyújtani és azt, hogy a csapat minél előrébb végezzen a tabellán. Nagyon pozitív vagyok, örülök, hogy itt lehetek.

 

– Milyen eredményeid voltak utánpótlás és felnőtt szinten? Láthattuk, hogy szép számmal ontottad a gólokat.

– Felcsúton nevelkedtem, az akadémián játszottam öt évig. Nagyon sok sikert értünk el, hiszen U19-es és U18-as bajnokok voltunk. Tűzközelben voltam a Videoton első csapatánál is, de sajnos közbe jött egy súlyos sérülés, elszakadt a keresztszalagom. Hálás vagyok, hogy segítették a felépülésemet és azért is, hogy bizonyíthattam. Az első csapatnál sokat edzhettem és a Magyar Kupában is játszhattam. Az NB I-ben még nem tudtam bemutatkozni, de remélem, hogy idővel ennek is eljön az ideje. Most csak arra fókuszálok, hogy az Előrével minél jobb eredményeket érjek el, sok gólt lőjek és sok győzelmet szerezzünk.

 

– Nem rég apai örömök elé néztél, mennyire vagy most boldog?

– Eszméletlen érzés… Nagy boldogsággal tölt el, hogy megszületett a kislányom. Nagyon sok erőt ad majd. Nagyon várom, hogy kijöjjön a meccsekre. Nagyon pozitív vagyok, hiszen ez sok energiát ad majd ahhoz, hogy a 90. percben eldöntsek egy meccset.

 

Paudits Patrik – (Fotó: Bagi József/behir.hu)

 

– Nyáron érkeztél, hogyan zajlott a leigazolásod?

– Amikor Békéscsabán május környékén megtudták, hogy lejár a szerződésem, akkor az első pillanattól kezdve engem akartak. Még Schindler Szabolcs hívott fel és érdeklődött, hogy mi a helyzet velem, van-e olyan csapat, aki érdeklődik irántam? Mondtam, hogy még nincs, erre pedig azt felelte, hogy nagyon szeretne leigazolni. Később a klubigazgató, Igricz Mihály is megkeresett, amit folyamatos tárgyalások követtek és odáig jutottunk, hogy most itt ülhetek a lelátón az interjú során.

 

– Milyen hangulatúak az edzések? Mit vársz a csapattól?

– A hangulat az első pillanattól kezdve nagyon pozitív volt. A csapattársak is jól fogadtak. Nincs gond a beilleszkedéssel. Be kell állni a sorban és dolgozni kell, itt elvárják azt, hogy mindenki keményen dolgozzon, hiszen ez is egy munkahely. Nagyon sok sikert szeretnék itt elérni és szeretném, ha az első hatban végeznénk.

 

– Hogy érzed, mit adhatsz hozzá a csapatod teljesítményéhez?

– Elsősorban azért érkeztem, hogy egy jó eredményt érjek el. Szeretném kihozni magamból a maximumot. Nem csak félszezonok alatt akarok nyolc gólt lőni, hanem szezononként legalább tizenöt, tizenhat góllal szeretnék hozzájárulni a csapat jó szerepléséhez.

További programok »

FEL