Parkolót adtak át Szarvason

2020. április 23. 19:24 | behir

Szarvas Város Önkormányzata saját forrásból, a megnövekedett parkolási igény kielégítése céljából vásárolt meg egy ingatlant a Markovitz u. – Széchenyi u. kereszteződében. beruházást követően az elkészült parkolót csütörtökön délután ünnepélyes szalagátvágással adták át a forgalomnak. A kialakított mintegy 900 m2-es parkolóban megközelítőleg 50 gépjármű tud egyszerre parkolni.

A Markovitz u. – Széchenyi u. kereszteződésében lévő ingatlant bruttó 12 millió forintos áron vásárolta meg Szarvas önkormányzatta. A rajta lévő rossz állapotú ingatlan bontása további bruttó 5,5 millió forintba került. A cél már megvásárláskor is egy parkoló kialakítása volt, mely az orvosi rendelők forgalom növekedése miatt vált szükségessé, valamit a nyári időszakban a Víziszínház parkolójaként is működhet majd. 

 

Fotó: Polgármesteri Hivatal. Szarvas

 

A parkolót a  Szarvasi KOMÉP Városgazdálkodási Nonprofit Kft., mint a közmunkaprogram szakmai megvalósítója bruttó 1 595 120 Ft  értékben alakította azt ki.  Elengedhetetlenül fontos volt egy csapadékvíz-elvezető árok kialakítása, a megfelelő biztonságos közlekedést lehetővé tevő be- és kihajtás kiépítése, a KRESZ-táblák kihelyezése, valamint esztétikus növényzet ültetése is. Ez utóbbi érdekében 10 koros gömbakác fát valamint 50 színes cserjét ültettek el.

A parkolóba való behajtást a Markovitz utca felől, a kihajtást pedig a Széchenyi utca irányába szabályozták. Így a kihajtó járművek egyszerűen vagy a Szabadság utca vagy a Jókai utca irányába tudnak közlekedni.

Fotó: Szarvasi Polgármesteri hivatal

 

Az új parkoló ünnepélyes átadását követően a képviselő-testület megtekintette a Tüköry utcai útépítést és felújítást is. Szarvas Város Önkormányzata az „Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása” című hazai forrás felhívásra pályázott és 29 997 499 Ft támogatásba részesült, melyhez az önkormányzat 16 152 500 Ft önerőt különített el a pályázat beadásakor.

 

Fotó: Szarvasi Polgármesteri hivatal

 

A 252 m-es útszakasz jelenleg 3 m széles beton burkolattal rendelkezi, amelyet 6 m-re szélesítenek ki. A szélesítés két irányba fog történni, 1-1,6 m közötti szélességben. Az útalap 7 cm kötő és 4 cm kopó aszfalt burkolattal lesz lezárva.  A Tüköry utca felújítása  után a 44-es főút forgalmának döntő részét a Vasút útra fogja terhelni, így a városközpont tehermentesítése is meg fog történni.

Forrás: Szarvasi Polgármesteri Hivatal

További programok »

Itthon

Betörőbanda tagjait tartóztatta le a bíróság

A Gyulai Járási Ügyészség 3 rendbeli üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt kezdeményezte egy 17 éves büntetlen előéletű túrkevei fiú, egy 45 éves különös visszaesőnek minősülő túrkevei illetőségű, de gyomaendrődi tartózkodási helyű, valamint egy 36 éves többszörös és különös visszaeső mezőtúri férfi letartóztatását, akik számlájára több betörés írható.
14:31
FEL