Megszaporodtak a 30-asok

2016. július 17. 14:50 | behir.hu

Május óta folynak a munkálatok a Kondoros és Szarvas közötti útszakaszon. Az autósok több kilométeren keresztül szinte csak lépésben tudnak közlekedni a sebességkorlátozások miatt. A fennálló helyzet a Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint augusztus közepéig biztosan nem fog változni.

Gyakori látvány, hogy egymás után sorakoznak az autók Kondoros felé. Még májusban megkezdődtek az útfelújítások ezen a területen. Az itt közlekedők örömét azonban némiképp beárnyékolja, hogy már több hónapja kilométereken keresztül csak 30-40 kilométer/órás sebességgel tudnak közlekedni.

Az országos útfelújítási program keretében 69 milliárd forintos állami forrásból mintegy 444 kilométernyi utat újítanak fel hazánkban. Jelenleg Békés megyében összesen 17 kilométeren folynak a munkálatok. Kondoros és Szarvas között két szakaszon is dolgoznak a munkások. 

 - Az útburkolat egyenetlenségeit marták le a hetekben, illetve, ahol a meglévő pályaszerkezetet nem találtuk elég teherbírónak, teljes vastagságban kicserélték.  A lemart felületre a munkálatok végén kétrétegű aszfalt kerül majd- osztotta meg velünk, Virág Mihály, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Békés megyei igazgatója.

Továbbá hozzátette, a tervek alapján várhatóan augusztus közepén adják át az érintett útszakaszt, ám a műszaki átvételt követően a kivitelezőnek még lehetősége van arra, hogy a munkaátadáson feltárt esetleges hiányosságokat pár héten belül pótolja.

 

FEL