Parázs mérkőzésen nyert a Csaba a Pénzügyőrrel szemben

2023. december 2. 20:30 | Kovács Dávid

A Békéscsabai KK 84–76-ra győzött a Pénzügyőr SE ellen a férfi kosárlabda NB I/B Zöld csoportjának 11. fordulójában.

BÉKÉSCSABAI KK–PÉNZÜGYŐR SE 84–76 (13–21,24–22,22–15,25–18)
NB I/B-s kosárlabda-mérkőzés, Békéscsaba. Vezette: Drenyovszki, Bács, dr. Szűcs S.
BÉKÉSCSABA: Balog G. 6, Vodila 14, Cvijin 11/3, Hajdu M. 10, Varga Á. 15. Csere: Vágvölgyi 7/3, Varga Z. 15/6, Scherber 1, Solevic 5/3, Kovács J.. Vezetőedző: Vuk Pavlovic.
PÉNZÜGYŐR: Nemes 10, Kerkai 10, Tóth K. 29/6, Barócsi 11, Horvát O 3/3. Csere: Karakó 2, Dely, Magda 8/6, Tóth V., Erdei 3/3. Vezetőedző: Király Márió.

A 11. helyen álló Békéscsaba fontos találkozó előtt állt, hiszen két legutóbbi hazai találkozóját elveszítette és az eddig mindössze két sikert arató, a tabellán 13. pozíciót elfoglaló Pénzügyőrt fogadta felvonultató mezőnyben.

Az első percekben fej-fej mellett haladtak a csapatok, a csabaiak Vodila Bence betöréseivel, a vendégek sikeres büntetőkkel szerezték pontjaikat, majd a negyed hajrájához közelítve, Tóth Kornél duplája után először Vuk Pavlovic kért időt (9–12). Cvijin Patrik ugyan elhelyezte az első sikeres hárompontost, de a másik oldalon Magda és Horvát is triplát dobott (12–19). A Csaba kissé idegesen kezdett, míg a PSE jó ritmusban nyitotta az összecsapást (13–21).

A második negyed elején mindkét oldalon jöttek a pontos dobások, majd egy kiváló labdaszerzést követően Cvijin zsákolása rázta fel a szokásosnál halkabb hazai lelátót (20–25). Ugyan a vendégek többször is eladták a labdát, de nem sikerült kihasználni a hibákat, így maradt a fővárosi vezetés (26–31). A hazai csapatnak az első félidőben mentek a külső dobások, a zöld-fehérek azonban jobbak választották meg a helyzeteket, hol kintről, hol betörésből, így megérdemelten vezettek a nagyszünetben (37–43).

Villámrajtot vett a Csaba a pihenőt követően szűk két perc alatt tíz pontot rámolt be válasz nélkül, Varga Zalán triplája után jött is Király Márió időkérése (47–43). Jót is tettek az edzői intelmek, Nemes Milán kosara után ismét hattal ment a PSE (48–54). A negyed vége azonban újra a házigazdának sikerült jobban, Vágvölgyi Ákos közeli kosarával csabai vezetést mutatott az eredményjelző (59–58).

A kiélezett csata folytatódott az utolsó tíz perc elején, majd Nikola Solevic helyezett el egy fontos triplát a gyűrűben, Vodila közelije után pedig ismét időt kért Király Márió (70–66). A hajrában parázs küzdelem zajlott a pályán, a hazaiak jól sáfárkodtak az előnnyel, higgadtan büntetőztek és nem engedték a ki a kezükből a sikert (84–76).

– Voltak hibáink, amelyeken javítani kell mindenféleképpen, de voltak nagyon szépen végig játszott szakaszaink is, ami azt bizonyítja, hogyha a fókuszt megtartjuk, akkor remek eredményeket érhetünk el. Ez az élet minden területén igaz, de a kosárlabdában hatványozottan – emelte ki Vágvölgyi Ákos, a csabaiak rutinos játékosa.

A Békéscsaba a 15-15 pontot szerző Varga Ákos és Zalán vezetésével megszerezte negyedik sikerét a bajnokságban.

– Úgy gondolom kezdenek összeérni azok a dolgok, amelyeket ezzel a jelentősen átalakított új csapattal gyakorlunk. Bizakodó vagyok, nincs miért szégyenkeznünk, ha az elmúlt négy meccses időszakra visszatekintek. Van hova tovább fejlődnünk, gondolok itt akár a védekezésünk fegyelmezettségére, de a hátralévő két meccset a Vásárhely és a Dávid Kornál Kosárlabda Akadémia ellen is pozitív hangulatban várjuk. Itt szeretném megköszönni a csabai szrukolók támogatását, akik óriási hangulatot csinálnak minden mérkőzésen – fogalmazott Vuk Pavlovic, a Békéscsaba vezetőedzője.

A csabaiak jövő pénteken a hasonló mérleggel álló Vásárhelyi Kosársuli otthonában lépnek pályára.

F.A., K.D.

Galéria

További programok »

Sport

A Magyar Parasport Napját ünnepelték az Esélyben

A Magyar Parasport Napja alkalmából érzékenyítő programot szerveztek az Esély Pedagógiai Központ Vandháti úti intézményében. A csütörtök délelőtti rendezvényt a Fogyatékkal Élők Békés Megyei Sportszövetsége és a Vandháti Diáksport Egyesület szervezte a békéscsabai önkormányzat kezdeményezésére.
15:53
FEL