Pálinkarnevállal ünnepli megalapításának 10. évfordulóját a Csabai Pálinka Klub

2022. február 20. 14:48 | Papp Ádám Sándor

Komplex, sokrétű szakmai rendezvényt szervez a Csabai Pálinka Klub február 26-án és 27-én a Csabagyöngye Kulturális Központban. A szervezők a Pálinkarneválra minden 18. életévét betöltött érdeklődőt várnak, miután a résztvevők olyan dolgokat láthatnak, hallhatnak és kóstolhatnak amiket korábban sosem.

Fabulya Attila, a Csabai Pálinka Klub szakmai vezetője a február 18-ai Csabai Forgatag közéleti magazinműsor vendégeként beszélt a Pálinkarneválról, amelyet a hónap utolsó hétvégéjén tartanak. A szakember elmondta, hogy a civil szervezet idén ünnepli megalapításának 10. évfordulóját és úgy gondolták, hogy a kerek évforduló alkalmából egy patináns szakmai rendezvényt szerveznek.

– Úgy gondoltuk, hogy egy kétnapos rendezvényre meghívjuk azokat a szakembereket, akik ebben a szakmában dolgoznak és bárki számára - legyen szó pálinkakedvelőkről, vagy bérfőzőkről - mi elmondjuk, hogy hogyan tudnak sokkal magasabb érzeti értékű pálinkát készíteni. Óriási öröm, hogy az első hívószóra országosan is elismert szakemberek fogadták el a meghívásunkat. A rendezvényre kilátogatóknak olyan előadásokban lesz részük, ahol megismerik egy kertészmérnök által, hogy mi a teendő ahhoz, hogy jó minőségű gyümölcs teremjen, miért fontos az erjesztési technológia, miért kell a gyümölcscukrot alkohollá bontani, mik azok a szabályok,. amelyek alapján sokkal jobb minőségű etil alkohol készíthető. A főzőmesterek, illetve a legjobb magán- és bérfőző szakemberek számára az lesz a küldetés, hogy elmondják hogyan lehet jó minőségű pálinkát főzni, főzetni. Olyan szakemberek érkeznek a városba, mint Kovács Tamás, a Kokoferm Kft. ügyvezetője, aki a leghíresebb erjesztéstechnológiai szakember az országban, de eljön Pavlicsek Csaba, a Scientia Egyesület elnöke, Magyarország négyszeres legeredményesebb magánfőzője is. Továbbá mind az öt Békés megyei kereskedelmi pálinkafőzde jelen lesz a rendezvényen: képviselteti magát az ország határon túl is elismert Árpád Pálinka, de a Magna, a Békési, a Gyulai és a Sarkadi családi főzde is jelen lesz, így közel száz fajta pálinkát lehet megkóstolni  az eseményen kedvező áron. Komplex, sokrétű rendezvény lesz ez, de nem csupán szakemberek, hanem a pálinkakedvelők számára is. Minden 18 éven fölötti hölgyet és urat várunk, hiszen olyan dolgokat láthatnak, hallhatnak és kóstolhatnak, amiket korábban sosem – hangsúlyozta a szakmai vezető.

Amennyiben többet szeretne megtudni arról, hogy milyen történet kapcsolódik a magyar pálinka eredetéhez, vagy mitől lesz valaki főzőmester, akkor tekintse meg a Csabai Forgatag című magazinunkat.

 

További programok »

FEL