Pálinka lovagrendek vonulása – Gyulai Pálinkafesztivál – galériával

2024. május 17. 20:20 | Bere Mátyás

A 24. Gyulai Pálinkafesztivál megnyitója előtt húsz pálinka lovagrend vonult át a Százéves Cukrászdától a várkertig, ahol bemutatták őket. A menetet a Békés Városi Fúvószenekar és a Grácia Mazsorett Együttes kísérte. A Magyar Pálinka Lovagrend nagymestere, Barabás Attila elmondta, hogy ez hazánk legnagyobb és legfontosabb pálinka-eseménye.

A nagymester továbbá beavatott minket a rendjük titkaiba. A 2004-ben alakult rend idén 20 éves, 70 taggal és régiónként főkapitányságokkal rendelkezik. A rendek hagyományos ruházatukkal és kellékeikkel felvértezve vonultak át Gyulán, ahol a közönség végigkövette a menetet.

 

Galéria

 

– A lovagrendet a nagymester vezeti, az ő helyettese a kancellár. Rajtuk kívül vannak szakmai vezetők, mint főpohárnok, kincstárnok és a ceremóniamester. A rendet a tizenhárom tagból álló lovagi tanács irányítja, ennek tagjai nagyköveti rangot viselnek – fogalmazott a nagymester, majd kiemelte, hogy a lovagrend egyben komoly karitatív tevékenységet is folytat.

Az eseményt a Parno Graszt koncertje, majd a hivatalos megnyitó követte, a programok pedig a teljes hétvégén át folytatódnak.

További programok »

Gyula

Családi napra várták az érdeklődőket Gyulán

Második alkalommal rendeztek családi napot a Sanitas Diagnosztikai és Rehabilitációs Központban szombaton, Gyulán. A programon többek táncbemutatókkal, élményautózással és kézműves programokkal várták a kicsiket és nagyokat.
2024. június 15. 18:38
FEL