Ötszáz tartósélelmiszer-csomagot osztottak ki a rászorulóknak Békéscsabán

2023. december 11. 17:29 | Kovács Andrea

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata a téli időszakban is kiemelt figyelmet fordít a nehéz élethelyzetben lévő békéscsabai családok mindennapi gondjainak enyhítésére. A karácsonyi ünnepekhez közeledve fejenként tizenegyezer forint értékű tartós élelmiszerekből álló csomagot osztottak ki a rászorulóknak hétfőn a Czucor utcai Közösségi Házban.

Advent időszakában tartós élelmiszerekből álló csomaggal segíti Békéscsaba önkormányzata a nehéz körülmények között élőket. A csomagok összeállításban és az adományok átadásának  lebonyolításában a szociálpolitikai osztály és a családsegítő központ munkatársai segítettek.

– Az idei évben 5 és fél millió forintot tudtunk az adományozásra fordítani, így 500 család kap a korábbi éveknél nagyobb, mintegy tizenegyezer forint értékű élelmiszercsomagot. Alapvető élelmiszereket: lisztet, étolajat, cukrot, löncshúst, kakaót adunk a rászorulóknak, de emellett a közelgő karácsonyra és a gyermekekre gondolva mák, méz, szaloncukor és narancs is megtalálható az élelmiszercsomagban. Reméljük, hogy ezzel is kicsit meg tudjuk édesíteni az átlagnál alacsonyabb színvonalon élő, nehézsorsúak életét! – hangsúlyozta Szarvas Péter polgármester.

 

– Nehezen tudok kijönni a nyugdíjamból, hiszen már az alapvető élelmiszerek, a liszt, a cukor is borzasztó drága az üzletekben, így ez a csomag hatalmas segítséget jelent nekünk és hálásan köszönjük – mondta el kérdésünkre a csomagot átvevő Molnár Róza. 

További programok »

Önkormányzati hírek

Visszatekintő: Nagy Ferenc alpolgármester, képviselő, 10. vk. – Hajrá Békéscsaba

Öt évvel ezelőtt, 2019. október 13-án volt az előző önkormányzati választás, amikor arról döntöttünk, hogy a 2019–2024-es ciklusban kikre bízzuk a város vezetését. Most arra kértük a békéscsabai képviselő-testület tagjait, foglalják össze az ebben a ciklusban végzett önkormányzati munkájukat. Az alábbiakban Nagy Ferenc alpolgármester beszámolóját olvashatják.
2024. április 13. 15:16
FEL