Öt napig ütik a labdát

2017. június 29. 20:34 | Kovács Dávid

Először szervezett a napközis röplabda tábort Békéscsabai Röplabda Sport Egyesület! Az öt napos programban az edzések mellett játékos foglalkozások is várták a gyerekeket.

Hétfőn kezdődött a csabai klub tábora, az ifjú röplabdások az első délután a Szent István teret is birtokba vették. A lányok a Sporthétfő elnevezésű rendezvénysorozatba kapcsolódhattak be. Amikor a tábor ötlete felmerült, akkor az volt a terv, hogy 20-25 jelentkező esetén meghirdetik a programot. Ehhez képest az eredmény minden várakozást felülmúlt, hiszen több mint százan töltik meg a sportcsarnokot ezekben a napokban. A gyerekek napi két labdás foglalkozáson vesznek részt.

 

A 7.Tv kamerája figyelte a jövő BRSE játékosait, és hamarosan a BRSE TV című magazinunkban is bemutatjuk önöknek a következő generációt:

 

- Minden csoportnak egy-egy edzése van délelőtt és délután is, de azt is figyelembe kell venni, ha fáradnak a gyerekek. Például egy délutáni edzés 30 fokban nem olyan intenzív, mint például egy reggeli tréning. Van még három helyszín ezen kívül a sportcsarnokban, ahol foglalkozunk a gyerekekkel. Az egyik aulában játékszigetet alakítottunk ki, ügyességi feladatokkal, sportolási lehetőséggel, a másikban pedig csapatépítő tréningeket tartunk – emelte ki Pelle Míra edző.

A tábor célja az volt, hogy napközis jellegével segítséget nyújtson a szülőknek, másrészt az, hogy a különböző korcsoportban szereplő játékosok megismerjék egymást és együtt sportoljanak. A foglalkozásokat a BRSE felnőtt csapatánál korábban is dolgozó edzői, valamint az utánpótlásban remeklő gárdák felkészítői tartják.

- Igyekszünk a szakmával is foglalkozni egy kicsit, felmérni a lányokat, megnézzük a gyerekeket, hogy hol tartanak. Mi jegyzetelünk egy kicsit magunknak, hogy kik azok, akik szemmel láthatóan ügyesebbek, tehetségesebbek – árulta el Nagy Attila utánpótlás szakágvezető.

A gyerekek a hét zárásaként házi versenyeken is összemérhetik majd a tudásukat.

További programok »

FEL