Őszutó fesztivál az idősek világnapja alkalmából Békéscsabán

2023. szeptember 30. 11:27 | Papp Ádám Sándor

A Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége ebben az évben is megrendezte az idősek világnapjához kapcsolódó programját szombaton a CsabaParkban. Az Őszutó Fesztiválon a jó hangulat mellett ezúttal is a kolbászgyúrásé volt a főszerep.

Finomabbnál finomabb kolbászok készültek a CsabaPark rendezvénycsarnokában a hetedik alkalommal életre hívott Kolbászolimpián. A versenyt a Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége, az idősek világnapi ünnepségével egybekötött „Őszutó Fesztivál” részeként rendezi meg évek óta. Idén a vármegye számos településéről több, mint húsz csapat indult a megmérettetésen.

– Hetedik alkalommal veszünk részt az Őszutó Fesztiválon és a Kolbászolimpián. Sarkadkeresztúrról érkeztünk és azért szeretünk itt lenni, mert kikapcsolódunk, közösségben vagyunk és bennünk van az is, hogy nyerjünk, miután tavaly mi lettünk a verseny győztesei – mondta a behir.hu kérdésére Orodán Istvánné, a Sarkadkeresztúri Nyugdíjas Érdekvédelmi Egyesület elnöke.

A Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetségének elnöke elmondta: minden évben megemlékeznek az idősek világnapjáról és egész évben igyekeznek olyan programokat szervezni a szépkorúak számára, amelyek közösségépítőek és a mentális egészségüket is megőrzik. 

– Nagyon fontosak ezek a rendezvények, hiszen az idősek nincsenek ilyenkor egyedül és barátokat, társakat találnak. Felkaroljuk a hagyományokat és őrizzük azokat, ilyen programokat szervezünk az év számos napján. Nagyon sokat vagyunk együtt szeretetben, legyen szó akár verselő körről, akár színjátszó körről. Erre mindenképpen szükségük van, mert felér egy fél gyógyulással – fogalmazott Szrenka Pálné.

Az eseményen a Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége ajándékcsomagokkal ismerte el a legaktívabb önkénteseket, akik önzetlenül segítik a szervezet munkáját és igyekeznek az idősek számára méltó nyugdíjas éveket teremteni. 

Galéria

További programok »

FEL