Osztályozón a csabai pólósok

2016. szeptember 7. 15:18 | behir.hu

Ilyen még nem volt. Mint ismert, az ifjúsági, a serdülő és a gyermek országos bajnokságban szereplő csapataink évek óta - miként a felnőttek - a hazai élvonal második sorában, kvázi az OB I B-ben küzdenek. Most viszont lehetőségük nyílt a felsőházba kerülni.

Érdekes és sok hasznos mutatóval rendelkező a hazai utánpótlás-bajnokság. Valamennyi csapat a saját korosztályában harcol a pontokért és a helyezésekért, ám amikor véget ér egy szezon, készül egy különleges számítás is. A három, fent nevezett korosztály egyesített mutatójáról is készül egy kimutatás. Ennek értelmében klubunk fiataljai remekül helyt álltak a 2015-2016-os bajnokságban, egész pontosan az első hat közé kerültek.

A Magyar Vízilabda-szövetség kiírása értelmében ezért a második vonal legjobb hat gárdája és az előző bajnokság felsőházának két kiesője, két csoportban, egy háromfordulós torna keretében eldönti, hogy az új szezonban melyik két együttes kezdheti a 2016-2017-es bajnokságot a legmagasabb osztályban és melyik négy az OB I B-ben. Ebben a szeptemberi tripla körben is együtt lesz érvényes egy számítás alapján az ifjúsági, a serdülő és a gyermek korcsoport eredménye - már ami a feljutást illeti.

Egy biztos, az osztályozón résztvevő egyesültek egyike a Csabai Csirkefogók VK, amely így szeptember 17-én megkezdheti a mérkőzéssorozatot. A két csoportban a következők szerepelnek. A csoport: Szolnoki Dózsa Közgép (mint a felsőház kiesője), Híd OSC Újbuda, Pécsi SN, Hódmezővásárhelyi VSC (az utóbbi három, mint a második vonal legjobbjai). B csoport: Kaposvári VK (mint a felsőház kiesője), Ceglédi VSE, Csabai Csirkefogók VK, Fehérvár VSE (az utóbbi három, mint a második vonal legjobbjai).

A mieinkre a következő mérkőzések várnak. Szeptember 17., szombat: Csabai Csirkefogók VK-Fehérvár VSE, Székesfehérvár. Szeptember 18., vasárnap: Ceglédi VSE—Csabai Csirkefogók VK. Szeptember 25., vasárnap: Kaposvári VK—Csabai Csirkefogók VK. A csoport első helyezettje az első osztályban, a 2-4. a második vonalban kezdheti az idei, októberben rajtoló pontvadászatot.

Forrás: Csabai Csirkefogók VK

FEL