Ősszel kezdődhet a csabai, József Attila és Deák utca közötti új híd építése

2023. augusztus 3. 10:09 | behir.hu

A Modern Városok Program, Munkácsy Mihály örökségét ápoló és népszerűsítő fejlesztési projekt részeként valósul meg a József Attila utca és Deák utca közti új híd építése és környezetének felújítása.

A forgalmas gyalogos híd elbontásával egy szélesebb, gyalogosok és kerékpárosok számára is egyaránt használható híd épül. A látványterveken jól látszik, hogy a Munkácsy Negyed arculatához, más műtárgyaihoz jól illeszkedő burkolatot és korlátot tervezett a tervező.

A munkákat végző nyertes kivitelezővel a szerződéskötés folyamatban van. A kivitelezés menetéről, a meglévő híd lezárásáról, bontásáról, az új híd építéséről, a forgalom korlátozásáról, a forgalmi rend változásairól a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft., mint lebonyolító folyamatosan tájékoztatja majd a nyomtatott és elektronikus sajtó felületein a lakosságot.

A kivitelezés várhatóan 2023 őszén kezdődik és előreláthatólag 360 napot vesz igénybe.

Kérik az arra közlekedők türelmét, megértését, és hogy a kihelyezett közlekedési táblák jelzései szerint szíveskedjenek közlekedni.

A beruházási projekttel kapcsolatos bejelentések, kérdések, észrevételek e-mailben a bcsvarosfejlesztes@bcsvarosfejlesztes.hu címre, illetve postai úton a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft., 5600 Békéscsaba, Szent István tér 10., 1. emelet 4. számú iroda címre küldhetők. (Kérjük, hogy a levélben tett bejelentés esetén ne maradjon el az értesítési cím pontos megjelölése.)

 

További programok »

FEL