Megyei válogatottak csatáztak Gyulán - a spanyolországi döntő a végső cél

2022. január 23. 16:12 | Csiffáry Zsuzsanna

Közép- és Délkelet-Magyarország öt megyei amatőr labdarúgó-válogatottja ezen a hétvégén Gyulán csatázott egymással. A kétnapos tornáról a Pest megyeiek jutottak be a februári négyes döntőbe, ahol a győztes kiharcolhatja az UEFA Régió Kupán való részvételt.

Szombaton és vasárnap a házigazda Békés mellett Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, valamint Pest megye legjobbjai mérték össze tudásukat. A hazai csapat két döntetlennel kezdett szombaton, a jászságiakkal 1-1-re, a csongrádiakkal 0-0-ra végeztek, így életben maradtak a továbbjutási esélyek. A második nap azonban két vereséget szenvedett a csapat, a Pest megyeiek, valamint a Bács-Kiskun megyeiek is 2-0-ra győzték le a házigazdát. A csoportot a Pest megyeiek nyerték meg. két sikerrel és két döntetlennel összesen nyolc pontot gyűjtöttek.

A Békés megyei válogatott egyik játékosa, Rózsa Zoltán csalódottan értékelt, véleménye szerint sokkal többet kellett volna kihozniuk ebből a tornából. A hazai válogatott edzője, Ekker Attila elmondta, hogy a győzelem volt a céljuk vasárnap is. Úgy érzi, hogy a szombati mérkőzések hangulata nagyban meghatározta a vasárnapi találkozók eredményét.

A Magyar Labdarúgó Szövetség területi igazgatója elmondta, hogy a szervezést eredetileg Csongrád megye kapta meg, ám végül Békés megye és Gyula adott otthont a tornának, a város korábban már négyszer bizonyított házigazdaként. Szpisják Zsolt hozzátette, hogy a játékosok számára dicsőség és presztízskérdés az adott megye képviselete, ráadásul a négyes döntő győztese a spanyolországi UEFA Régió Kupán is képviselheti a magyar színeket.

A hazai döntőt február első hétvégéjén Balatonalmádiban rendezik.

 

Galéria

További programok »

FEL