Hivatalosan is felavatták az új fedett műfüves pályát Orosházán

2020. március 2. 06:19 | behir

Utánpótlás tornával avatták fel hivatalosan is az OMTK-ULE fedett műfüves pályáját.

Február közepén készült el az OMTK-ULE 1913 labdarúgó klub új fedett, 65×45 méteres műfüves edzőpályája. Március 1-jén ünnepélyesen is átadták az új létesítményt és egy utánpótlás tornával fel is avatták - írja az OrosCafé.

 

(Fotó: Palcsek István - OrosCafé)

(Fotó: Palcsek István - OrosCafé)

 

– Úgy gondolom, hogy az eredmény magáért beszél, a gyerekek méltó körülmények között, biztonságosan sportolhatnak. Azt kívánom, hogy a létesítményt sokáig tudják használni a fiatal labdarúgók – fogalmazott beszédében Dávid Zoltán polgármester, hozzátéve, az önkormányzat a 135 milliós beruházást 40 millió forinttal támogatta.

A meghívott vendégek között volt a Magyar Labdarúgó Szövetség Békés megyei területi igazgatója is. Szpisják Zsolt azzal kezdte beszédét, hogy ünnepnap a mai, és nem csak az orosházi labdarúgásnak, hiszen ilyen szintű fedett pálya a régióban sincs.

 

(Fotó: Palcsek István - OrosCafé)

(Fotó: Palcsek István - OrosCafé)

 

– Az ilyen jellegű fejlesztésekhez szükség van a TAO-rendszerre, aminek a 2011-es elindulása óta Békés megyébe több mint 5 milliárd forint érkezett. Az összegnek a felét létesítmény-, a másikat pedig utánpótlás-fejlesztésre fordították a megyei klubok, ahogy az OMTK-ULE is. Bízunk benne, hogy a fejlesztések a minőségi labdarúgó-képzésben is megmutatkozik a jövőben – mondta beszédében Szpisják Zsolt.

Tóth-Kása Sándor klubelnök arról beszélt, hogy nyolc évvel ezelőtt mintegy hatvan-hetven fiatal labdarúgóval, egy gyengébb minőségű futballpályájval és egy öltöző épülettel vették át az egyesület vezetését.

– A nyolc év alatt építettünk három nagyméretű pályát, egy új öltözőt és most ezt a 3000 négyzetméter nagyságú műfüves edzőpályát. A fejlesztések hozzájárultak a gyereklétszámunk bővüléséhez, mára több mint háromszáz gyerek sportol az egyesületben – mondta beszédében Tóth-Kása Sándor.

A pályát ünnepélyes szalagátvágással és egy utánpótlás tornával avatták fel, ahol az OMTK ULE korosztályos csapatai mellett a Szentesi Kinizsi fiataljai is részt vettek.

 

További fejlesztéseken dolgoznak


Tóth-Kása Sándor az Oroscafénak elmondta, hogy a pályák karbantartásához szükséges eszközök beszerzésén túl, egy kondicionáló terem kialakításán dolgoznak, amit az öltöző és a sátor közötti területen képzeltek el, de a Mátrai-stadion felújítása is ad feladatokat számukra.

A napokban zárult le a TAO-igénylés, további fejlesztési terveik is vannak, de a konkrétumokról később ad hírt.

 

További programok »

FEL