Óriási fogással indult az év a Hármas-Körösön

2021. január 4. 14:18 | behir.hu

A horgász sem számított rá, hogy ekkora hal akad a horgára.

A Körösvidéki Horgászegyesületek Szövetége (KHESZ) a közösségi médiában számolt be arról, hogy a Hármas-Körös felső vízének igen jó ismerője, Lipták András – aki időről-időre fantasztikus fogásokkal rukkol elő – az újév első napjaiban egy akkora körösi „sárkánnyal” találkozott, amelyet maga is fejedelminek titulált. 

Beszámolója szerint "a körösi királynő" brutális ütéssel jelentkezett és nagyon keményen küzdött. Körülbelül 4 perc fárasztást követően látta meg a képen is szereplő hatalmas süllőt, amelyről már akkor is sejtette, hogy közel lesz az addigi rekordjához. "Méréskor kiderült, hogy 42 dekával sikerült túlszárnyalnom az eddigi legnagyobbat. 94 cm és 9,24 kg az új süllőrekordom. Néhány fotó után visszaengedtem ezt a csodás halat! Remélem, jól sikerül neki a tavaszi ívás, ugyanis hatalmas hasa volt" – írta a Facebook posztban.

A KHESZ egyébként arra emlékeztet, hogy a tavalyi év lezárásaként jó néhány fantasztikus ragadozóhalfogás öregbítette a Körösök hírnevét. Ezt két dolognak tulajdonítják: egyrészt a Békés megyei folyók 2016 óta természetesvízi halászat nélkül erősödő halállományának, illetve azoknak sporthorgászoknak, akik Lipták Andráshoz hasonlóan télen is kitartóan hódolnak szenvedélyüknek.

További programok »

Itthon

Fiktív vevőkkel trükköztek a gépjárműalkatrész-kereskedők

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a gépjármű-alkatrészek kereskedelmét ellenőrizve olyan fiktív vásárlókra bukkant, akik adatait csak a számlázás miatt hozták létre. Az ilyen adásvételek azonban az eladók felelősségét is felvetik. A jelenség visszaszorítására a NAV folyamatosan ellenőrzi a gépjármű-alkatrészek nagykereskedelmét.
2023. március 21. 18:55
FEL