Operatív törzs: A halálos áldozatok 6 százalékának nem volt alapbetegsége

2020. október 21. 15:26 | Hidvégi Dávid

Az operatív törzs szerdai tájékoztatóján ismertették a friss járványügyi adatokat is, mely szerint kedden elhunyt negyvennyolc többségében idős, krónikus beteg, és újabb 1423 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője elmondta: a 1259 halálos áldozat 6 százaléka volt olyan ember, akinek semmilyen betegsége nem volt a fertőzés azonosításakor. Galgóczi Ágnes kiemelte: huszonöt kórházban ápolják a koronavírus fertőzötteket. Hozzátette: 64 óvodában és 31 iskolában rendkívüli szünetet tartanak, 17 iskolában digitális oktatást vezettek be. Jelenleg országszerte 14 gyereket ápolnak kórházban koronavírus-fertőzéssel, de egyikük sincs intenzív osztályon. Az osztályvezető hangsúlyozta: az influenza ellen mindenki oltassa be magát, mivel a kór ellen a három- és a négykomponensű vakcina is védelmet biztosít. Galgóczi Ágnes újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy az összes fertőzött 4,66 százaléka egészségügyi dolgozó.

Az alezredes azt is Kiss Róbert elmondta, hogy csütörtöktől a magyar-ukrán határon megnyitják a kétoldalú személyforgalom biztosítása érdekében a barabási közúti határátkelőhelyet, amely tervezetten 7 és 19 óra között lesz nyitva. A r. alezredes ismertette, hogy kedden 26 esetben jártak el a rendőrök a védelmi intézkedéseket be nem tartókkal szemben. Ebből 16 esetben azért, mert a tömegközlekedésben nem vagy nem megfelelően viselték az emberek a maszkot. Többségüket - 15 embert - figyelmeztetésben részesítettek és egy emberrel szemben szabtak ki helyszíni bírságot. A kereskedelmi üzletekben, közintézményekben és egyéb, a jogszabályban meghatározott helyeken kedden tíz intézkedésre volt szükség a védelmi szabályok be nem tartása miatt, valamennyi esetben figyelmeztetéssel éltek a rendőrök – tette hozzá.

További programok »

Koronavírus

5 millió 389 ezer a beoltott, 106 az új fertőzött, elhunyt 2 beteg

A beoltottak száma 5 389 058 fő, közülük 4 360 313 fő már a második oltását is megkapta. 106 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 807 428 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 2 idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 950 főre emelkedett - közölték a koronavirus.gov.hu oldalon.
09:43
FEL