Önnek ki a "festmény-hasonmása"? Mától megtudhatja!

2018. szeptember 4. 18:07 | behir

Google Arts & Culture applikáción belül mától a magyar felhasználók számára is elérhető az Art Selfie elnevezésű funkció, melynek segítségével megtudható, ki a „festmény-hasonmásunk”.

A Google Art Selfie funkcióját a cég 2017 év végén kísérleti jelleggel indította, használatával a közlemény szerint azóta több, mint 78 millió szelfit párosítottak össze műalkotással. Keddtől az Art Selfie-t globálisan is elérhetővé teszi a Google. A partnerintézményekkel való együttműködés révén folyamatosan további kollekciókkal bővül a Google Arts & Culture felülete, így jelenleg több mint 1 500 kulturális intézmény több tízezer alkotása közül lehet hasonmást találni – írja a sajtóanyag.

 

Hogyan működik?

Az app számítógépes képfeldolgozó technológia és gépi tanulás felhasználásával képes összevetni a felhasználó által készített szelfit az Arts and Culture felületén elérhető műalkotásokkal, ha pedig a felhasználó rákattint a megtalált képre, további háttérinfókat tudhat meg a képzőművészeti alkotásról.

 

 

A Google szerint a nagy képfelbontás, online kiállítások, gyűjtemények megtekintése, művészettörténeti tudnivalók hozzáférhetővé teszik a művészetet és a történelmet bárki számára. Az applikáció további gyűjtemények felfedezésére és a legközelebbi múzeum meglátogatására is ösztönzi a felhasználót.

Az iOS és Androidra rendszerű telefonokra keddtől letölthető.

Itt, illetve itt lehet szemezgetni, hogy milyen párosításokat adott már az alkalmazás.

 

Forrás: Kreatív

További programok »

Világ

FEL