Online térben kialakuló közösség – Országos E-Sport Napok a Trefortban

2023. március 29. 17:00 | Fajó Attila

Hatodik alkalommal rendezi meg a Trefort Ágoston Technikum, az immár országos méretű E-Sport napokat, 300 fő regisztrált résztvevővel. A három napos verseny ideje alatt, különböző számítógépes játékokban megmérkőző, abból győztesként kikerülő csapatok jelentős pénznyereményért küzdenek meg.

A megnyitó esemény után, melynek különleges eleme, Komáromi Zoltán helyettes vezető katonai öltözéke volt, amivel mintegy illusztrálta az első nap tematikáját, csoportokra osztva megindult a diákok alkotta csapatok közötti szervezett verseny.

– Értékelni kell a tanulók által ilyenkor kialakuló közösséget. Teret kell biztosítsunk intézményként annak, hogy megismerkedhessenek egymással, új barátságok köttessenek és nem utolsó sorban jó marketing a Trefortnak is, a megye különböző településeiről, az ország más városaiból ideérkező diákok tovább viszik az iskola jóhírét – fogalmazott.

– Egy hónapja folyik a szervezői munka, nagy feladatot ad nekünk az szervezés, akár a regisztrációról, akár a versenynapok menettervének elkészítéséről, vagy éppen a szponzorok és támogatók felkutatásáról legyen szó – ezt már Márki-Zay Dániel informatika tanár mondta el a verseny szervezőit képviselve.

A verseny nyerteseit pénteken, a harmadik versenynap végén ünnepélyes díjátadó keretében köszöntik majd.

Galéria

További programok »

FEL