A League of Legends-szel zárták az E-sport napokat pénteken a Trefortban

2023. március 31. 17:28 | Hidvégi Dávid

Lezárult pénteken a Trefort Ágoston Technikum három napos E-sport bajnoksága. Az eseményen 300 diák vett részt az ország minden pontjáról.

A pénteki záró nap is ünnepélyes megnyitóval kezdődött, amelyen a Trefort Ágoston Technikum szakmai igazgatóhelyettese beöltözve igyekezetett megteremteni a League of Legends hangulatát. Komáromi Zoltán elmondta: ezúttal négyfős csapatok játszottak, az esemény célja pedig az volt, hogy összehozzák a fiatalokat.

 

(Fotó: behir.hu)

 

– A csapatok olyan módon küzdöttek meg egymással, mint ahogyan a labdarúgó tornákon a válogatottak. Össze orsoltuk őket, és kieséses rendszerben mindig a győztes jutott tovább. A döntőt a két utolsó állva maradt csapat játszotta – emelte ki.

A versenyen nemcsak a Trefort diákjai indultak, hiszen Békés vármegye és az ország számos pontjáról érkeztek fiatalok. Szerdán a Valoranttal, csütörtökön a Rocket Leauge-gel, míg pénteken a League of Legends-el játszottak a diákok.

 

(Fotó: behir.hu)

 

– Informatikát oktatunk. Szeretnénk, hogy a gyerekek jól érezzék magukat, amiből egyenesen adódik, hogy E-sportot kell rendezni. A szívemnek rendkívül kellemes látvány volt, hogy itt a péntek és dugig van iskola gyerekkel, ezt nagyon jó volt látni. Szeretnénk ezt tovább folytatni – fogalmazott Kiss Mihály igazgató.

A E-sport népszerű a Trefort diákjai között, hiszen az iskolának hazai és nemzetközi szinten jegyzett versenyzői vannak – tette hozzá.

 

Galéria

További programok »

FEL