Online képzésekkel tartja formában a kick-boxosokat az orosházi mester

2021. március 22. 15:47 | behir

Nemzetközi online képzés egyik oktatója volt a közelmúltban Puravecz Péter, a Magyar Kick-box Szakszövetség (MKBSZ) formagyakorlat szakágának vezetője – adta hírül az MKBSZ.

Hozzáfűzték, az orosházi szakember a szeminárium tapasztalatain felbuzdulva a magyar formagyakorlatosok részére is szervez hasonló képzéseket, amelyekkel a koronavírus járvány időszakában is tudnak fejlődni a szakág hazai képviselői.

„Hazai és nemzetközi kick-box formagyakorlat szeminárium is várható a közeljövőben” – árulta el a terveket Puravecz Péter, aki hozzátette, nagy megtiszteltetés volt számára, hogy a német szövetség személyében egy magyar instruktort kért fel a német sportolók tanítására.

„A versenytechnikák publikusak, de a hozzájuk vezető út általában nem, hiszen jellemzően minden országnak és oktatónak van egy saját módszere” – magyarázta a formagyakorlat oktatást korábban az Egyesült Államokban is tanulmányozó szakvezető. – Vannak, akik nem szívesen árulják el a kulisszatitkokat, de ez a németek szervezte alkalom arról szólt, hogy megosszuk egymással a különféle gyakorlatokat, hiszen erről szól a sportbarátság, és utána úgyis a munka határozza meg, hogy ki lesz sikeres. A meghívás pedig az egész magyar kick-boxnak presztízst jelentett, hiszen ezek szerint értékelik az eredményeinket és a tudásunkat.”

 

Puravecz Péter szaltózik – Fotó: MKBSZ

Puravecz Péter szaltózik – Fotó: MKBSZ

 

Puravecz Péter elmondása szerint a következő lépcsőfok az lesz, hogy több ország versenyzői – köztük a magyarok – részesüljenek ilyen oktatásban. Már szervezés alatt van egy szeminárium, amely tavasz végére, nyár elejére valósulhat meg. Az elképzelések szerint három-négy nemzet vesz majd részt benne, és bíznak benne, hogy később még nagyobbra kinövi magát a kezdeményezés.

Ugyanerre a mintára szerveződik egy tisztán hazai képzés is – folytatta –, amelyen a magyar oktatók tanítják majd a magyar versenyzőket. Ez rövid időn belül ki lesz hirdetve, hiszen azt szeretnénk, hogy a szakág a koronavírus ideje alatt is tartsa a szintet, sőt, ha lehet, fejlődjenek az érintettek.”

 Tudomása szerint mindenki edzésben van a hazai formagyakorlatosok közül, büszkélkedett a versenyzőként és a magyar válogatott edzőjeként is tevékenykedő kick-boxos. Megjegyezte: szerencsésebb helyzetben vannak, mint a küzdelmi szakágaknál, hiszen egyedül is tudnak edzeni. Ő is a mai napig online tartja az edzéseket, és ha nem is a legbonyolultabb dolgokat veszik át, de tudnak haladni a tananyaggal, és a fejlődés folyamatos.

 

Puravecz Péter – Fotó: MKBSZ

 

 

További programok »

FEL