Online kick-box formagyakorlat: Szeminárium után, harmadik forduló előtt

2020. július 5. 11:11 | behir

A koronavírus-járvány miatt teljesen felborult a különböző sportágak éves versenynaptára, az előre eltervezett programok nagy részét el kellett halasztani, át kellett ütemezni. Így jártak a Békés Megyei Harcművész Szövetséghez tartozó kick-boxosok is.

Még a veszélyhelyzet kezdetén elkezdődött az online oktatásra átállás, és elkezdődtek az online versenynek. A kondorosi formagyakorlatosok Litauszki László irányításával részt vesznek egy több fordulós versenyen. Július 15-én rendezik meg az E Tournament World Series 3. fordulóját, amely a világjárvány szülte versenylehetőségek egyik online formája és állomása. A kondorosiak az előző két fordulóban is szép sikereket értek el és a vezetett ranglistán előkelő helyen állnak. Creative fegyveres kategóriában Laurinyecz Emma az összesített listán a 3. helyen áll a mexikói Barrera Leyva és az ír Ledwdge Amy mögött. Petrovszki Márton szintén 3. az összesített világranglistán - írja a Békés Megyei Harcművész Szövetség beszámolója.

Zenés pusztakezes kategóriában Laurinyecz Emma 2. helyen áll szintén az ír lány mögött, akit legyőzött az előző fordulóban. Ugyanebben a kategóriában Lázár Noel az 5. helyet foglalja el. A zenés fegyveres gyakorlatok listáján Laurinyecz Emma 3., Lázár Noel a 2., Petrovszki Márton 6. helyen áll, ami ha azt vesszük, hogy fordulónként 20-21 nemzet vett részt, akkor ez igazán kiemelkedő eredmény. Természetesen a versenyekre fel kell készülni, és a szakmai fejlődést is biztosítani kell. A rendkívüli helyzetre való tekintettel, hosszú kihagyást követően június 27-én Kiskunhalason rendezték meg a tricking (akrobatika) szemináriumot. Ez utóbbi a felkészülés szerves részét képezte a kick-box formagyakorlat versenyzők részére, hiszen a zenés formagyakorlatok alapvetően tartalmaznak ehhez a mozgásformához hasonlító elemeket.

A szeminárium helyszínéül egy tornászterem szolgált, ahol az akrobatikus elemek minden formája gyakorolható volt, fejlettségi szintnek megfelelően. Nagy népszerűségnek örvendett az „airtrack”, szivacsverem, nem utolsó sorban a tornásztalaj. A rendezvény nyíltan zajlott, így történhetett, hogy a képzett akrobaták között a Békés megyei kick-box formagyakorlatosok is megjelentek. A CONTACT K.T.H.E. orosházi és Kondorosi Kick-box SE tagjai fáradságot nem ismerve dolgozták végig az 5-7 óra folyamatos és intenzív oktatást.

A formagyakorlattal kapcsolatos szakmai egyeztetésre is volt lehetőség, az edzők, Litauszki László III. dan és Puravecz Péter III. dan a formagyakorlatosok technikáit csiszolgatták. A szeminárium jó hangulatban zajlott, köszönhetően a képzést lebonyolító Balogh Dávid vezető edzőnek (Flip Unit Team) és csapatának. A korábbi rendezvényekhez képest újnak számított a gong bevezetése, melyet azok az trickerek (akrobaták) kondíthattak meg, akik életükben először tudták végrehajtani az adott, új technikát. 

 

További programok »

FEL