Formagyakorlat szeminárium Szarvason

2021. július 12. 12:00 | behir.hu

A Magyar Kick-box Szövetség versenyrendszerében az utóbbi években talán legnagyobb fejlődésen a korábbi időszakban elhanyagolt formagyakorlat versenyszám ment át.

Ebben élen jár Békés megye, hiszen Puravecz Péter vezetésével – aki egyben a kick-box formagyakorlat válogatott szövetségi kapitánya is – egymást érik a fejlődést szolgáló szemináriumok, speciális edzések.

Az orosházi CONTACT K.TH.E. szabad téri formagyakorlat szemináriumot tartott Szarvason. Elsősorban a kick-box formagyakorlat szabályrendszerben versenyző, Békés megyei sportolókat vártak. A Contact SE sportolóin kívül a Kondorosi Kick-box SE és a füzesgyarmati Hegyesi SE tagjai edzettek.

 

Kick-box formagyakorlat szeminárium Szarvason – Forrás: Gregor László

 

Az akrobatika titkait és trükkjeit Balogh Dávid, a Flip Unit Team vezető edzője oktatta, a technikákat bemutatta Puravecz Péter mester, aki mindvégig edzette és motiválta a versenyzőket. A sportolókat Gasparik Róbert és Litauszki László III. danos mesterek is ellátták tanácsaikkal. A szeminárium az októberi felnőtt vb-re és a novemberi UP Eb-re történő felkészülés jegyében zajlott.

A Nagyfoki holtágnál felállított eszközparkegy  60 négyzetméteres airtrackből, egy óriás trambulinból és szabad mólóból állt az akrobatikus elemek elsajátításához. A csapat korán megkezdte munkáját a hőségre való tekintettel, amely kisebb szünetekkel 6 órán keresztül folyt. Az edzés egy igen szerteágazó és komoly bemelegítéssel kezdődött, majd a résztvevők az alaptechnikákat gyakorolták. Kiemelt technikák voltak az ariel, arabel, előre szaltó, illetve az ezekre épülő kombinációk.

Kora délután megkezdődtek a hátraszaltóra épülő technikák, illetve a csavart technikák. Az extrém kategóriába tartozó elemeket az óriás trambulinon, illetve a mólóról, szabad ugrásként gyakorolták. A sportolók kellemesen elfáradva, azonban jó hangulatban zárták a napot, tele sikerélményekkel. Az akrobatikus elemek gyakorlása olykor éveket is igénybe vehet. A szemináriumon többen is megszólaltathatták a képzeletbeli gongot, mely a hosszú, nehéz munkának a gyümölcsét, a helyes technika sikerét aratta.

Forrás: Gregor László

 

További programok »

FEL