Ön mennyire tipikus behir.hu-olvasó? Teszt nélkül is megmondjuk!

2019. július 2. 08:21 | behir

Bizony, manapság már nagyon sok eszköz áll rendelkezésünkre, ha azt szeretnénk megnézni, hogy egy adott weboldalt kik olvasnak leginkább. Sőt, azt is meg tudjuk mondani, hogy milyen az érdeklődési körük, milyenek az olvasási szokásaik és milyen funkciók a legfontosabbak számukra az adott oldalon.

 

No persze ez a kijelentés kicsit általános, de az alábbiakban néhány olyan érdekes tényre világítunk rá, amelyek általában jellemzőek a behir.hu olvasóira. Kíváncsiak vagyunk, hogy hányan ismernek magukra a lentiek alapján!

 

 A tipikus behir.hu olvasó tehát:

  • kora délelőtti (8-10 óra), illetve a kora esti órákban (19-22 óra) látogatja előszeretettel az oldalt
  • legnagyobb eséllyel a magenta színű telekommunikációs cég ügyfele
  • androidos okostelefonja van, a számítógépe pedig laptop, melyen leggyakrabban a windows 8 operációs rendszer fut
  • a leginkább őt érdeklő témák a gasztronómia, a politika és persze a helyi közélet hírei
  • leginkább a 35-44 éves korosztályt erősíti, aktív dolgozó, aki egyben szülő is
  • már legalább egy Csabai Mérleg archív számot biztosan megnyitott a korábbiakban, a nyomtatott verziónak pedig állandó olvasója

 

Plusz egy érdekes infó: a behir.hu olvasók optimisták, aktív életet élnek és általánosságban nyitottak a világra. Ez nem statisztika; ez a mi tapasztalatunk, aminek nagyon örülünk!

 

TÉNY: Ahhoz, hogy egy hírportál sikeres lehessen, 2019-ben rengeteg követelménynek kell megfelelnie: ma már nem elég, ha sok információ lelhető fel az oldalon, de annak jól átláthatónak, kereshetőnek is kell lennie.

A mai olvasók már feltétlenül elvárják a lehetőség szerinti legtöbb képanyagot, a fotógalériákat. Szeretik, ha gyorsan megtalálják az őket érdeklő rovatokat és azt, ha a rendszer a témához illeszkedően további cikkeket is felkínál. Mindemellett nagyon fontosak számukra az informatív, videós tartalmak is.

A világ tekintete összességében kezd átállni a számítógép monitorról a mobiltelefon kijelzőjére: a legtöbben manapság már szinte minden oldalt mobilról próbálnak megnyitni, ezzel egybehangzó igény tehát, hogy az oldal mobilról is minden funkciót ugyanúgy biztosítson, átlátható és könnyen kezelhető legyen.

 

Ön most milyen felületen olvasta ezt a cikket? Mobilról vagy asztali számítógépről?

Írja meg nekünk kommentben, és azt is, hogy listánk alapján tipikus behir.hu olvasónak számít-e! :)

 

 

FEL