Öltöztessük madárdíszbe az udvari fenyőfát!

2020. december 26. 06:40 | behir

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság szakemberei ezúttal egy olyan karácsonyfa-díszítési módra szeretnék ráirányítani a figyelmet, amellyel egyrészt óvjuk a természetet, másrészt a környezetünkben élőknek is örömet szerezhetünk.

Karácsonykor mindig téma, hogy milyen fát díszítsünk, mi a természet- és környezetbarát megoldás. Van, aki a műanyag fenyőt, más a vágottat, esetleg a gyökereset preferálja. Egy dologban azonban mindhárom megoldás közös: a lakásunk belső terét díszítjük vele, ez alá kapjuk az ajándékokat.

 

Fotó: Boldog Gusztáv László

 

Az igazán természetbarát megoldás azonban az, ha a kertünkben, udvarunkban, lakókörnyezetünkben választunk ki egy fenyőfát, s azt a saját helyén hagyva díszítjük fel. Ezzel nemcsak magunknak, hanem a környezetünkben élőknek is örömöt szerezhetünk. Kis odafigyeléssel a díszítés is történhet teljesen környezetbarát módon. Például úgy, hogy a fára olyan természetes anyagokból álló díszeket akasztunk, amelyek egyben táplálékul is szolgálnak a madaraknak. Ilyenek lehetnek például a dísztökök, vagy a harang formába rendezett kis virágcserepek, melyekben madárkalácsot (faggyúval kevert olajos magvakat) helyezünk el. Ez a foglalatosság egy igazán kedves, kreatív családi foglalatosság lehet. Ráadásul hamarosan egy cinegékkel, pintycsapatokkal „díszített” karácsonyfában gyönyörködhetünk mi is és az arra járók is.

Forrás: Körös-Maros Nemzeti Park

További programok »

Itthon

Változékony idő várható a jövő héten

Változékony idő várható a jövő héten: napsütésre, záporokra, zivatarokra is készülni kell - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
17:32
FEL