Október 23. – Egy kicsi, de elszánt nemzet felemelte a fejét

Békéscsabán is megemlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharc kirobbanásának évfordulójáról a Phaedra Közéleti Központban. A városi rendezvényen a Békéscsabai Jókai Színház művészei ünnepi műsorral tisztelegtek a hősök előtt, majd a városvezetés megkoszorúzta Nagy Imre szobrát.

A megemlékezőket Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere köszöntötte.

– Az 1956-os magyar forradalom egész világra kiterjedő hatása elsősorban feddhetetlen erkölcsi nagyságával magyarázható. Egy kicsi, de elszánt nemzet felemelte a fejét, és nemet mondott az elnyomásra, a diktatúrára és a következmények figyelembevétele nélkül szembeszállt a világ akkori legnagyobb birodalmával – fogalmazott beszédében a városvezető.

 

 

A rendezvényre ünnepi műsorral készültek a Békéscsabai Jókai Színház művészei és a Színitanház növendékei „Esik eső karikába…” címmel.

 

 

Az ünnepség végén a városvezetés megkoszorúzta Nagy Imre mellszobrát és mécseseket is elhelyeztek tiszteletére.

November 5-én, hétfőn megemlékeznek Mány Erzsébet és Farkas Mihály, 1956-os hőseinkről is kivégzésük helyszínén, a Kazinczy utcai emléktáblánál, valamint a sírhelyükön, a Berényi úti temetőben, ahol Zsíros Mihály hadnagy előtt is leróhatják tiszteletüket a résztvevők.

 

Megosztás:

Címke: , , , , , ,