Öccseivel érkezett a kastély ötezredik látogatója

Orvsonak tanul az ötezredik Almásy-kastély látogató.

 

Mindössze két hétre volt szüksége a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpontnak, hogy ötezredik vendégét köszöntse. A szerencsés látogató orvosnak tanul, öccseivel érkezett és a szép idő is segítette gyulai kirándulását.

Két hete adta át a közel 2,5 milliárd forintból felújított gyulai Almásy-kastélyt a miniszterelnökséget vezető miniszter, de a nyitás körüli, természetesnek vehető érdeklődés továbbra sem csökken a kialakított látogatóközpont iránt. Napra pontosan 14 nappal az első vendégek érkezése után már az ötezredik látogatót köszöntötték április 2-án (szombaton).

– A Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont a március 18-i átadása előtt is fogadott vendégeket, az a mintegy 8 ezer látogató azonban a próbaüzemben ismerkedett az épülettel; „hivatalosan” csak a nyitást követő látogatószámot tartjuk nyilván – tájékoztatott Dombi Ildikó, a kastélyt üzemeltető Gyulai Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Az intézményvezető hozzátette: az ötezres szám önmagában nem jelentős, az viszont kiemelkedővé teszi, hogy a nyitást követő első két hétben látták ennyien az épületet és a benne kialakított állandó kiállítást.

A gyulai Almásy-kastély április 2-án (szombaton) késő délelőtt érkezett ötezredik vendégét Dombi Ildikó ügyvezető és Alt Norbert, Gyula város alpolgármestere köszöntötte. A méhkeréki Ticudean Nikoletta a Szegedi Egyetem orvostanhallgatója. Rendszeresen vitte el az útja a felújítás idején a kastély mellett, már akkor elhatározta, hogy megnézi az épületet. Négy fiú testvére közül kettő kísérte el a kastélylátogatásra.

– Egy hete jártunk Gyulán, akkor ígértem meg 9 és 10 éves öccseimnek, hogy amint szép idő lesz, elhozom őket a kastélyba – mesélte az ötezredik látogató.

Nikoletta testvéreivel együtt díjtalanul tekinthette meg a kiállítást. A szerencsés vendég az élményen túl a többi gyulai kiállítóhelyre szóló belépőkkel és a múzeum- és ajándékboltban kapható apró ajándékokkal (a kastélyról készült kiadvánnyal, esernyővel, tollal, bögrével és hűtő mágnessel) is gazdagabb lett.

A látogatásról készült videó itt látható.

Megosztás:

Címke: , , ,