Idén is színes programokkal várja az érdeklődőket a Gyulai Nyár

2018. július 3. 09:36 | behir.hu

A Gyulai Nyár délutáni és esti programjairól július 2-án, hétfőn tartott sajtótájékoztatót Kiss János, az Erkel Ferenc Kulturális központ és Múzeum Nonprofit kft rendezvényszervezési csoportvezetője és Fábián Tamás kommunikációs szakértő a Rondellánál. Az eseményen jelen volt Mr. Piano is, aki mozgó zongorájával népszerűsíti a programokat.

 

 

A rendezvény két hónapon át, közel 60 eseménnyel várja a látogatókat, amelyeket a szervezők helyszíni és műfaji tematika szerint állítottak össze.

Három helyen zajlanak majd a programok: a világóránál minden hétfőn 19 órától a zenéé lesz a főszerep, ahol több műfajjal is megismerkedhetnek a látogatók, köztük a jazz, a népzene és modern zene is fellelhető.  A Harruckern térnél, a katolikus nagytemplom előtt minden szerdán 19 órától táncos programokat láthatnak az érdeklődők. A legtöbb rendezvény helyszíne idén is a Várkert, ahol főként élőzenés programokkal várják a kikapcsolódni vágyókat. A programsorozat szezonnyitó családi nappal veszi kezdetét július 3-án.

 

 

További programok

 

A labdarúgó világbajnokság iránt érdeklődőkre is gondoltak: a szurkolók egy LED falon nézhetik a meccseket a Rondella teraszán, a szünetekben pedig szakértők elemzik majd az eseményeket. Az izgalmak levezetéseként egy könnyed koncertet láthatnak a mérkőzések után.

Öt kiállítóhely  várja a városba érkezőket a hét minden napján. A rendezvény ideje alatt hétfőnként is látogatható lesz a vár, a Gyulai Almásy Kastély Látogatóközpont, az Erkel Ferenc Emlékház, a Ladics-ház valamint a Kohán képtár. A Gyulai Várfürdőben pihenők sem maradnak le semmiről: a vár és a kastély is hosszított nyitvatartással készül, így a fürdőzőknek is lehetőségük lesz ellátogatni a helyszínekre. A vár minden nap 10-19 óráig, a kastély minden pénteken és szombaton este 10 óráig lesz nyitva.

A mindennapos programok mellett a Gyulai Végvári Napok és a Minden Magyarok Nemzetközi Néptáncfesztiválja is részei a gyulai nyaraknak.

Kiss János elmondta: céljuk, hogy a Gyulára látogató turisták és gyulaiak is minél több programból tudjanak válogatni, és a látnivalókon kívül a város kultúráját is megismerhessék.

 

További programok »

FEL