OB: Három dobogó Böczögőtől

2016. május 7. 19:27 | behir.hu

A budapesti Tornacsarnokban pénteken az egyéni összetett versenyt rendezték, szombaton pedig elkezdődtek a szerenkénti döntők.

A nőknél a felnőtt mezőny kicsit foghíjas volt, a riói tesztversenyen olimpia kvótát érő pontszámot szerző Makra Noémi influenzája miatt nem indult, Kovács Zsófia pedig izomsérülése miatt csak felemás korláton mutatott be gyakorlatot. Divéky Luca kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott valamennyi szeren, talajon és ugrásban pedig ki is emelkedett, így megérdemelten nyerte meg első egyéni összetett felnőtt országos bajnokságát. Az ugrásban remeklő Dévai Boglárka lett a második, míg az államvizsga előtt álló kétszeres olimpikon Böczögő Dorina a harmadik.

A férfiaknál a címét megvédve győztes Tálas Bence mögött Vágner Levente lett az ezüstérmes, a dobogó harmadik fokára pedig Vecsernyés Dávid állhatott fel.

Szombaton, a szerenkénti döntők első napján Hidvégi Vid lólengésben, Kardos Botond talajon, Kovács Zsófia pedig felemás korláton győzött a budapesti Tornacsarnokban. A női versenyben Kovács érte el a mezőny legjobb eredményét 14.100 ponttal. Noha izomsérülése miatt csak felemás korláton mutatkozott be, ott azonban hibátlan gyakorlata nyomán a dobogó tetejére állhatott. Böczögő Dorina végzett a második helyen, a szombathelyi Székely Dóra pedig harmadik lett. A csabaiak kétszeres olimpikonja ugrásban a harmadik pozíciót szerezte meg, Dévai Boglárka és Divéky Luca mögött.

Az ob válogató volt a május végi-június eleji Európa-bajnokságra. Az Eb-n a férfiaknál és a nőknél is biztos a helye a riói tesztversenyen eredményesen szerepelt két-két tornásznak, Hidvéginek, Kardosnak, Kovácsnak és Makrának. Az egyaránt öttagú csapatok fennmaradó három-három helyéért viszont – a korábbi válogatóverseny után – a bajnokságon küzdött-küzd meg a többi versenyző. A nőknél Kovácsék mellett a két legjobb vívja ki az indulási jogot, míg az ötödik embert Draskóczy Imre szövetségi kapitány jelöli majd ki. A férfiaknál Kovács István kapitány elsősorban az áprilisi és a mostani válogató eredményét veszi figyelembe, de mint jelezte, az edzésmunka és a világkupa-eredmények is számítanak majd a válogatásnál.

TORNA OB
EGYÉNI ÖSSZETETT

Nők
1. Divéky Luca (KSI SE) 51.700 pont
2. Dévai Boglárka (Haladás VSE) 49.800
3. Böczögő Dorina (TC Békéscsaba) 47.700
Férfiak
1. Tálas Bence (Vasas SC) 83.300
2. Vágner Levente (FTC YBL Tervező) 82.250
3. Vecsernyés Dávid (BHSE) 81.250
EGYÉNI OB
NŐK

ugrás:
1. Dévai Boglárka (Haladás VSE) 13.300 pont
2. Divéky Luca (KSI SE) 13.150
3. Böczögő Dorina (TC Békéscsaba) 12.950
felemás korlát:
1. Kovács Zsófia (Dunaferr SE) 14.100
2. Böczögő Dorina (TC Békéscsaba) 11.600
3. Székely Dóra (Haladás VSE) 11.300

 

FEL