Nyitásra készülnek az általános iskolák

2021. április 14. 16:10 | Tóth Bianka

Március 8-án az általános iskolákban is életbe lépett a digitális munkarend. Az elmúlt hetekben az intézmények biztosították a kis létszámos gyermekfelügyeletet, most pedig készülnek az április 19-ei, hétfői nyitásra.

A digitális munkarend életbe lépése óta a Lencsési Általános Iskola is biztosít gyermekfelügyeletet. Vida András igazgató elmondta, hogy jellemzően 2 és 13 fő között mozog azoknak a létszáma, akik ezt igénybe veszik. Itt a tanárok segítenek, hogy a gyerekeknek otthon már a játékkal telhessen az idő. Bár a diákok alkalmazkodtak a helyzethez, mégis várják, hogy újra a saját osztályukban tanulhassanak.

 

Gyermekfelügyelet a koronavírus járvány miatt elrendelt digitális munkarend ideje alatt a Lencsési Általános Iskolában (fotó: behir.hu)

 

Az elmúlt hetekben alapos fertőtlenítés történt az épületben, így biztosítják a nyitásra a megfelelő körülményeket – fogalmazott az intézményvezető. Emellett a jelenléti oktatásban korábban bevezetett szabályok szerint fogadják majd a diákokat hétfőtől.

– Reggelente hat ajtón fogadjuk a gyerekeket. Ha újraindul majd az iskolai munka a jelenléti oktatással, akkor mindegyik bejárati ajtónál található testhőmérséklet-mérő, kézfertőtlenítő. Éppen azért döntöttünk így, hogy ezzel is csökkentsük a csoportosulást és a veszélyhelyzetet – tájékoztatott Vida András.

 

Várakozásra kijelölt helyek a Lencsési Általános Iskolában (fotó: behir.hu)

 

A folyosón és a közösségi tereken kijelöltek olyan területeket, ahol a gyerekek addig tartózkodhatnak, amíg arra várnak, hogy az osztálytermekbe mehessenek, illetve a szülők értük jöjjenek. Az órarenden is változtattak: az alsós diákokat hamarabb kiengedik, hogy elkerüljék a mosdókban a torlódást, emellett az ebédeltetést már 11 óra 20 perckor megkezdik, hogy az osztályok egymás után érkezzenek az ebédlőbe.

Hasonlóan készülnek a nyitásra a Petőfi utcai iskolában is. A tavaszi szünetben és az óta is folyamatosan fertőtlenítik az épületet – fogalmazott az intézményvezető. Papp-Jóljárt Gyöngyi elmondása szerint az újranyitáshoz különbözően állnak hozzá a szülők, egyesek várják már, mások ellenzik.

 

Digitális testhőmérséklet-mérő a Békéscsabai petőfi Utcai Általános Iskola folyosóján (fotó: behir.hu)

 

– Nálunk a testület több mint fele átesett a koronavírus-fertőzésen. Mi a digitális munkarendet eleve két nappal korábban kezdtük, mert az alsó tagozatban egyszerre 10 pedagógus betegedett meg, tehát nálunk talán az átlagnál nagyobb a tartás – fogalmazott az igazgató.

Az intézményvezető azt is elmondta, hogy azok a pedagógusok, akik még nem estek át a fertőzésen, mind regisztráltak az oltásra és meg is kapták azt. Hozzátette, hogy a fertőzés elkerülése érdekében a továbbiakban a tantermekben is előírják majd a maszk viselését.

További programok »

Hírek videóval

Szezonbéli utolsó hazai mérkőzésére készül az Előre – galériával

Idei utolsó hazai mérkőzésére készül a Békéscsaba 1912 Előre a labdarúgó NB II-ben! A bajnokságban 15., matematikailag már biztosan bennmaradó lilák ellenfele 7. helyet elfoglaló Szolnoki MÁV FC lesz a 37. fordulóban. A találkozót élőben közvetítjük a közösségi felületeinken, illetve a 7.Tv-n!
2021. május 8. 13:33
FEL