Pénteken lejár a határidő!

2021. április 15. 11:09 | Tóth Bianka

Április 16-án éjfélig lehet beiratkozni a tanköteles gyermekeknek az általános iskolákba.

Április 10-én kezdődött és jelenleg is tart a tanköteles gyermekek iskolai beiratkozása. A koronavírus-járvány miatt az előző évhez hasonlóan javasolt az elektronikus ügyintézés, melyet a szülők a KRÉTA rendszerben tehetnek meg, április 16-án éjfélig. Akik valamilyen okból nem tudnak ezzel a lehetőséggel élni, azok április 15-én és 16-án személyesen is beírathatják gyermeküket a körzetes vagy az általuk választott általános iskolába, a járványügyi veszélyhelyzetben előírt szigorú óvintézkedések betartásával. A Lencsési Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője elmondta: iskolájuk egy útmutatóval segíti a beiratkozókat, valamint kérdés esetén telefonon is a szülők segítségére állnak.

 

fotó: behir.hu

 

- Többen kerestek bennünket telefonon ezzel kapcsolatban, voltak, akik kérték a személyes beiratkozás lehetőségét, de amikor az online formának a menetét végigbeszéltük, akkor a legtöbben azt a formát választották. Gyakorlatilag ezen a héten tudnak még beiratkozni a szülők, de én úgy gondolom, hogy ha valakinek bármilyen problémája adódik, mert lehet betegség vagy egyéb ok, amiért nem tudják ezt megtenni, akkor is kereshetik az iskolákat a következő napokban - fogalmazott Vida András.

 

További programok »

Itthon

Kedden vége a tanévnek, kezdődik a nyári szünet

Kedden véget ér a tanítási év és kezdetét veszi az iskolákban a vakáció. A családok helyzetének segítéséért, valamint a tanulók felzárkóztatásáért a tanítást követő két hétben az iskolák 1-8. évfolyamain meg kell szervezni a gyermekfelügyeletet, ahol ezt a szülők igénylik - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) hétfőn az MTI-vel.
11:09
FEL